Amerika İçin Gurbetçi Soru-Cevapları Vize İle İlgili 1

Son güncelleme: 14.08.2012 13:51
  • SORU V1 : Gulfshore, AL'ya work and travel programi yoluyla J1 vizesi alarak geldim. J1'i hangi vize tipi ile degistirerek Amerika'da kalabilecegimi öğrenmek istiyorum. Islemler ve surec hakkinda bilgi verebilir misiniz?

    Cevap:

    Serdar :

    J1 vizesini degistirmek icin sorumlu bulundugunuz kurumdan waiver almalisiniz. Bunu ya kurumunuzdan borclu olmadiginiza dair bir yazi ile veya 2 yil kurali ile bekleyerek alabilirsiniz. Ama mutlaka vize degistirmek icin Turkiye ye donmeniz gerekir. Buradan olmaz.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V2 : MBA Master ogrencisi olarak work and travel ile j1 statusunde Amerikaya geldim. Sirketimle bir cok problemle yasadim veayrildim; sirkettekiler ayrilamayacagimi, ayrilirsam sistemden ismimin silinecegini ve vize ve social security number iptal olacagini soyluyorlardi ve dunde sistemden ismimi silmisler ben de New York'a geldim social security numarami kullanarak ise basladim burda cok rahatim ve vize bitis tarihinde Turkiye'ye donecem simdi benim buradaki yasal durumum ve yasal haklarim nelerdir hicbir sey
    bilmiyorum cikis yaparken ulkeden tutuklanacagimi bile soleyenler var ne yapmam gerekir lutfen yardimci olun mailinizi bekliyorum acildir iyi calismalar.

    Cevap:

    Tunc:

    Sistem demekle ne dediginiz belli degil. Amerika da hic bir zaman Social Security numaraniz iptal edilmez. Amerika dan cikarken tutuklanmak da soz konusu degil, oyle bir sey olmuyor. Ama tekrar Turkiye den Amerika ya yeniden gelmek icin vize almaniz zor olabilir. O yuzden bir avukatla simdiden konusursaniz iyi olur.

    Aysegul:

    Sizin sirketinize olan sorumlulugunuz J1 vizesi ile duzenlenir, sirket sizi gondermek icin belirli bir miktar harcama yapmistir. Sirketinizden ayrildiginiz zaman sirket okulunuzun International Students Office ine sizi artik desteklemediklerini belirtir ve bu andan itibaren sizin DS2019 formunuz iptal edilir. Bu iptal tarihinden itibaren bir ay icinde Amerika yi terketmeniz gerekecektir. Daha onceden almis oldugunuz vize tarihi artik gecerli degildir. Yani eger sirket sizi sistemden sildim diyorsa -eger dogru ise 1 ay sonra
    Amerika dan ayrilmaniz gerekir. Eger ayrilmazsaniz kimse sizin pesinizden gelip yakalayip yurtdisi etmez. Kimse sizi tutuklamaz da fakat Tunc Bey in dedigi gibi bir daha Amerika ya vize alamazsiniz. Onun icin geri donmenizi tavsiye ederim. Vizeniz gecerli degildir artik. Diger yandan buldugunuz is de sizin calisma izininizin olup olmadigini arastirmadigi icin size is vermistir fakat bu kisa surede anlasilir ve INS tarafindan yakalanirsiniz. Fakat Amerika da 11 milyon civari kacak gocmen bulunmakta onun icin kimse sizi yine zorla yurtdisi etmeyecektir. Sosyal Guvenlik Numaraniz asla degistirilemez, silinemez, ve iptal edilemez. Sosyal guvenlik haklariniz -emeklilik- isten ayrildiginiz icin iptal edilebilir ki zaten gocmen oldugunuz icin maasinizdan sosyal guvenlik kesintisi yapilsa da yine siz birsey alamazsiniz yani burada hic kaybiniz yok. Benim tavsiyem bir gocmenlik avukati veya okulunuzun ISO J1 gorevlisi ile gorusun. Soylediklerimin aynisini soyleyecektir. Eger Amerika da bir yasal yasam dusunuyorsaniz bu sartlar altinda geri donmeniz gerekir. Diger yapabileceginiz sey size baska bir sponsor bulup J1 vizesini degistirmeden calisip sirketinize geri odeme yapip onlardan waiver denilen ve size vize degistirme hakki veren belgeyi almaya calismanizdir. Yani sirketiniz ile de gorusup ne kadar borcunuz oldugunu ve ne kadarini odeyince waiver alabileceginizi de ogrenin. Eger cok buyuk bir miktar degil ise odemeye calisin ve j1 sorumluluklarinizdan kurtulun.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V3: J1 vizem ve 2 yil kuralim var. Yakinda Amerikali kiz arkadasim ile evleniyorum, 2 yil kurali nasil etkiler ?

    Cevap:

    Tunc:

    İki yil kurali eger Amerikan vatandasi ile evlenirseniz uygulanmaz. Bunun icin Avukat tutmaniz iyi olabilir. Avukat sizin icin "Waiver of conditions" diye bir yazi yazabilir. Bu durumda immigration daha supheli oluyor onun icin gorusmede hazir olun. Simdiden bol beraber resim cektirin.

    Fethiye:

    Bazi degisim programlari bittikten sonra geri donup iki sene kalmasi gerekmektedir. Evlense dahi bu kural gecerlidir bildigim kadari ile.

    Serdar:

    2 yil kurali ile geldiysen herhangi bir vize degisimi basvurusu yapman icin once bu kurali kaldirman veya waiver alman gerekmektedir. Waiver in miktari dusuk ise, mesela universiteden veya bir kurulustan birkac bin dolarlik senet ile geldiysen o zaman borcu odeyebilir veya bagli oldugun kurulustan waiver anlasarak waiver alabilir ve bu waiver ile ancak vize degitirebilirsin. Diger yandan zaten Amerikan vatandasi ile evlensen bile vizeyi alman kolay olmayacaktir, vatandaslik icin de 5 yil beklemen gerekecektir. Ama
    okullarin J1 international student advisor larina danisarak bu konuda ayrintili bilgi edinebilirsin.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V4 : Amerikan vatandasi esim ile Turkiye de tanisip evlendik, ve Amerika'ya tasindik. Oglumuz da Amerikan vatandasi. Iyi anlasiyor olsak da benim ulke ozlemim ve onun Turkiye ye tasinmaya niyetli olmamasi evliligimizi zora sokuyor. Eger bir bosanma durumu olursa (oglum tam iki yasinda) oglumun benimle yasamasi icin ne yapmam gerek? Oglumun Turk vatandasi
    olmasini da istiyorum bu mumkun mu?

    Cevap:

    Merih:

    Oglunuz Turk vatandasi olabilir pek tabi ki.Bosanmaniz durumunda da cocuk kucuk oldugu icin bakim ve sorumlulugun size verilmesi gerekir. Genel egilim bu olmakla beraber, ancak esiniz cocugun yurt disina cikartilmasini onlemek icin mahkeme cikartabilir. Bu durumda oglunuzu Turkiye'ye goturmeniz mumkun olmayabilir (benim yasadigim eyalette yillar once boyle bir ornek yasandi). Bu durumda bosanma oncesi esinizle anlasma, onun olumsuz kararlar almasini onlemek icin akillica bir yaklasim olabilir. Elcilik sayfasindan alidigim bilgileri iletiyorum:

    Dogum tescili sahsen basvuru ve posta ile yapilir. Dogum yeri islemleri icin anne veya babadan birinin basvurusu yeterlidir. Anne veya babadan herhangi biri yabanci uyrukluysa, Turk vatandasi olan tarafin basvurusu gerekmektedir. Nufus mevzuatimiz uyarinca, Turk vatandaslarinin yurtdisinda dogan cocuklariyla ilgili bildirimleri, dogum tarihinden itibaren 60 gun icerisinde gorev bolgesinde yasadiklari buyukelcilige / baskonsolosluga yapmalari gerekmektedir. 60 gunluk yasal sure icinde dogumun bildirilmesi halinde, cocuk icin duzenlenecek nufus cuzdanindan degerli kagit bedeli alinmaz. Dogumun 60 gunden daha gec bildirilmesi halinde duzenlenecek nufus cuzdani icin degerli kagit bedeli alinir. Yurtdisinda dogan cocuklarin nufusa kayit islemleri, ilke olarak vatandaslarimizin gorev bolgesinde yasadiklari buyukelcilikler / baskonsolosluklar araciligiyla yaptirilabilir. Olaganustu durumlarda ebeveynlerin veya kanuni vekillerinin Turkiye'de nufusa kayitli olduklari nufus mudurluklerine cocugun uluslararasi dogum belgesiyle basvurarak, tescil islemini yaptirmalari mumkundur. Alfabemizde bulunmayan w ve q harflerini iceren isimler kabul edilmemektedir. Yabancilarla evli turk vatandaslari, cocuklarina biri turk, digeri yabanci olmak uzere iki veya daha fazla isim koyabilirler. sadece yabanci bir isim konuldugu takdirde, ilgili nufus mudurlugunun, ismin degistirilmesi icin ikaz etme, degistirilmedigi takdirde savciliga bildirme sorumlulugu bulunmaktadir. Dogum tescil basvurusu alinan cocugun annenin pasaportuna kaydinin istenmesi halinde babanin, babanin pasaportuna kaydinin istenmesi halinde ise annenin sahsen basvurusu ya da cocugun diger esin pasaportuna kaydedilmesine onay verdigine dair yerel noter onayli muvafakati gerekmektedir.
    Dogum bildirim dilekcesinin e-konsolosluk ortaminda hazirlanmasi mumkundur. dilekce hazirlandiktan sonra, yazicidan cikti alinarak bildirimde bulunan tarafindan imzalanmasi ve formlarin asagida belirtilen diger gerekli belgelerle beraber postayla ilgili buyukelcilige / baskonsolosluga gonderilmesi gerekmektedir. Yukaridaki hususlar sadece evlilik icinde dogan cocuklar icin gecerlidir. evlilik disinda dogan cocuklarin dogum kayit islemleri icin "evlilik disi dogan cocugun dogum tescili" basligina tiklayiniz. Cocugunuz dogumla birlikte topraklarinda dogdugu ulkenin vatandasligini da kazandiysa, bu durumun nufus kutuklerine tescil edilmesi icin lutfen "konsolosluk islemleri - vatandaslik" alaninda bulunan "resit olmayan cocuklarin cifte vatandasliklarinin tescili" islemiyle ilgili aciklamalari okuyunuz. Cocugun turkiye'deki nufus kutugunde dogum tescili tamamlandiktan sonra, posta sistemi guvenli olan ulkelerde cocugun nufus cuzdani iadeli taahhutlu postayla buyukelcilik /baskonsolosluk tarafindan adresinize gonderilmektedir.

    Doldurulacak formlar

    dogum tescili icin dilekce ve gerekli belgeler

    - Evlenme cuzdaninizin asli,
    - Anne ve babanin nufus cuzdanlarinin fotokopileri. eslerden biri yabanci uyruklu ise
    yabanci uyruklu esin dogum belgesi veya fotokopisi,
    - Cocugunuzun dogumuna iliskin olarak yetkili yabanci makamdan alinmis dogum belgesinin asli

    Fethiye:

    Oglunuzun Turk vatandasi olmasi icin hemen size en yakin Turk konsoloslugu ile temasa gecin lutfen. Diger yandan bosanma durumunda cocuk kucukse genelde anneye verir mahkeme zaten (eger aranizda bir anlasma yok ise diyorum), aldiginiz velayetin tipine gore degisir haklariniz, ama en iyisi esinizle bunu karsilikli anlasmaya baglamanizdir.

    --------------------------------------------------------------------------
    SORU V5: Merhaba, benim B1-B2 10 yillik vizem var, giriste verilen 6 aylik yasal kalis suremi gecirdim ve fazladan iki bucuk sene daha kaldim. Havaalanindan cikarken benden I-94 istemediler, ben de vermedim. 1 bucuk yildir Turkiye'deyim ve tekrar Amerika'ya gelmeyi dusunuyorum. Benim sorum, sizce benim giriste problem yasama olasiligim var mi? Benim cikis yaptigimi nasil takip ederler, pasaporta kase basmiyor, i94 formunu da vermedim? Tesekkurler

    Cevap:

    Hulya:

    Amerika da bir seneden fazla yasa disi kalanlar icin 10 yil Amerika ya giris yasagi var. Tekrar girisinde sistemde adi cikar mi? bilemeyiz bu sanirim biraz sans meselesi.

    --------------------------------------------------------------------------
    SORU V6: Merhabalar ben f1 vizesi ile Amerikada bulundum zaman zarfi icerisinde vizemin sonunda bir ay kacak duruma dustum simdi Turkiye'deyim Amerikan vatandasi erkek arkadasimla evlenmeyi dusunuyoruz tekrar vize alabilme ihtimalim varmi?

    Cevap:

    Fethiye:

    Amerika'da kaldiginiz sure zarfinda ne kadar sure statu disi kaldiginiz onemli. 180 gunu gectiniz mi? Amerikali arkadasinizla evlenmek icin mutlaka en dogru yolu yani nisanlilik vizesini seciniz.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V7: Herkese selamlar, Amerika'da universite bitirdim, su an Amerika'li kiz arkadasim benimle evlenmek istiyor fakat birkac sene once DUI ve kavgaya dayali mahkemelerde bulundum (salakligimin nedenini sormayin). Eger evlenirsem bu kizi Turk vatandasi mi yapmaliyim yoksa Amerikan vatandasligina mi basvurmaliyim?

    Cevap:

    Fethiye:

    Bir Amerikali ile evlenmek ile Amerikan vatandasligina basvurmak ayni seyler degil. DUI ve diger konularda basinizin derde girmis olmasi mutlaka gocmenlik basvurunuzun reddedilecegi anlami tasimaz.. Amerika'daki statunuzu bilmiyorum. Anladigim kadariyla öğrenci vizesiyle bulunuyorsunuz. Yapabileceginiz evlenip, adjustmen of status icin hemen evlendikten sonra basvurmanizdir. Hic bir seyi de saklamadan belirtmeniz lazim, bu size (kabul edilirse) iki yillik yesil kart saglar, iki yilin dolmasina uc ay kala da removal
    condition icin basvurmaniz lazim, yani 10 senelik yesil kart.. Ucuncu sene doldugunda hala ayni kisiylel evli iseniz vatandaslik icin basvurma hakkiniz dogar, yok evli degilseniz, 5 seneyi beklemeniz gerekir.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V8: Amerikaya j1 vizesiyle satj icin geldim pasaportumda 2 yil kurali var calistigim otel kalmam icin bana sponsor olacak. H1 almak icin 2 yil kuralini kaldirmam gerekiyor mu ? Süreç nedir ne kadar zaman alir ? Tesekkurler.

    Cevap:

    Serdar:

    Evet, vize degistirmek icin Turkiye'ye donmeniz gerekmekte. H1 e basvururken de 2 yil kuralindan kurtulmus olmaniz gerekmekte. J1 i size veren kurulustan Waiver almalisiniz. Yani size J1 veren kurum sizi serbest birakmali, bunun icin J1 i saglayan sirket ile anlasmaniz gerekmekte. Mesela Universite den belirli bir ucret karsiliginda J1 vizesi ile geldiyseniz o zaman universite den borclu olmadiginiza dair bir yazi almalisiniz. Bazen J1 de yazilan 2 yil kurali sadece formalitedir, ama yine de J1 i saglayan kurumdan sadece yazi almak yeterli. Diger yandan MEB veya YOK burslusu iseniz o zaman bu is en az 1 yil surer. Borcunuzun 1/5 ini odeyene kadar Waiver alamazsiniz. Basarilar.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V9: Merhaba, Amerika'da F-1 vizesiyle ogrenci olarak bulunmaktayim. Calisma izni almak istiyorum. Calisma izni almak icin ne yapmaliyim? ayrica INS hakkinda bilgilendirirseniz sevinirim.

    Cevap:

    Aysegul:

    F1 ogrencisinin calisma izni bulunmamaktadir. F1, Amerika'da Amerikadan burs ile sadece Amerika'da ogrencilik yapilmasi icin verilen bir bursdur. J1 in okul icerisinde sadece 20 saate kadar ve J2 nin de INS e basvuruldugu takdirde Calisma Izni hakki bulunmaktadir.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V10 : Los Angeles'de yasayan oglum yesilkart icin muracaat etmek istiyor. Amcasinin yaninda 25 senedir is yeri var. Oglum iktisat ve elektronik mezunu iki üniversite okudu. Yesil kart nasil alabilir bazi arastirmalar yaptik ama belki sizden daha iyi ve kolay bilgi alabilirim yada yonlendireceginiz kimseler veya irtibata geçebilecegi kurumlar. 10 yillik vizesi var.

    Cevap:

    Fethiye :

    Yesil karta muracaat ya bir Amerikali ile evlilik yoluyla olur, ya da Green Card Lottary'ye basvurup kazanmak seklinde olur. Bir de H1B vizesiyle belli bir sure Amerika'da yasal olarak calistiktan sonra (yanilmiyorsam) sirket yesil kart icin basvurabiliyor. Bunun disinda 10 senelik turist vizesinin Amerika'da kalmasi icin yeterli olmadigini bilmeniz lazim. Onemli olan Amerika'ya giriste size ne kadar kalma suresi verdikleridir, bu sureyi yasal uzatma basvurusu yapmadan asmamasini dilerim oglunuzun. Amcasinin 25 yildir Amerika'da olmasi oglunuz icin bir fark yaratmaz.

    Serdar:

    California'daki Marouf Law firm bu konuda size en cok yardimci olabilecek bir hukuk sirketi. Yesil kart'a nasil ve ne nedenle basvuracagini yazmamissiniz fakat Fethiye Hn. in dedigi gibi sartlara sahip olunmasi gerekiyor.
    Yasemin Elmas, Director of Client Relations & Marketing, MAROUF LAW GROUP, PLC, A Preeminent Immigration & Nationality Law Firm, Tel: 213-386-3876 Ext./Dahili 211Fax: 213-386-2876 Cell: 310-629-3375 Address: 3550 Wilshire Boulevard, Suite 2000 Los Angeles, CA 90010

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V11 : Selam, oncelikle boyle bir site icin tesekkuru borc bildigimi soylemek isterim. Ben Amerika'ya ogrenci olarak geldim ve okul bitminde geriye donmedim. Calismaya devam ediyorum. Yaklsasik olarak okul biteli 9 ay falan oluyor ve statutumu kaybetmis bulunmaktayim. Bir okulda okuduguma gore eger istersek tekrar burda bir okula kayit yaptirma sansimiz olabiliyormus diye okumustum avukat aracigilyla oluyormus sanirim bu durumda.bunun ne kadar dogru oldugunu ogrenmek istiyorum.beni aydinlatirsaniz sevinirim bu konuda .saygilarimla

    Cevap:

    Serdar:

    F1 veya J1 ogrencileri mezuniyet, birakma, atilma gibi sebepler ile okullarindan iliskileri kesilince yasal durumlarini F1:60 gun, J1:30 gun boyunca koruyabilirler. Bu sure sona ermeden F1 (ve F2) ve J1 (ve J2) sahipleri vizelerini ya uzatmali ya da geri donmelidirler. Sure doldugu halde geri donmeyenlerin mevcut iptal olup ileriki vize basvurulari kabul edilmeyecektir. Eger yasal olarak 180 gundan fazla kalinmissa Amerika'ya bir daha girisi 3 yil boyunca kabul edilmeyecektir. 1 yil veya daha fazla sure ile yasal olmadan kalanlar 10 yil boyunca Amerika'ya giris yapamayacaklardir. Yasal sure bitiminde INS gonullu olarak Amerika'dan 30 gun icerisinde ayrilmanizi isteyecektir. Ayrilmadiginiz takdirde "Deportation" sureci baslayacaktir. Buradan da anlasildigi kadari ile daha 1 yil olmadigi icin yasal olarak geri donup 3 yil sonra tekrar Amerika'ya gelebilirsiniz. Diger yandan bu soruyu California'daki Marouf Law Firm den Yasemin Elmas a da iletecegim, onlar daha iyi bilirler.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V12 : Work and travel programiyla Amerika ya geldim. Iki hafta once bir Amerikali ila evlendim. Fakat vize tarihim dolmus durumda. Burda yasal olarak kalabilmem icin hangi belgelere ihtiyacim var. Ve bunun icin nerelere basvurmam gerekiyor ?

    Cevap:

    Fethiye:

    Hic vakit gecirmeden INS'ye adjustment of status basvurusu yapmalari gerekiyor. Bulunduklari eyaletin bagli bulundugu Cervice Center'a gonderebilirler. Bunun icin avukat tutmaya gerek yoktur, kendileri yapabilirler, son derece basit...

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V13 : Ben Amerikan vatandasi ile evliyim. Turkiyede yasayan oglumu Amerikaya nasil getirebilirim. Esim sponsor olacak Oglum 21 yasinda. Oglumu buraya getirebilmem icin ne gibi islemler yapmam gerekmektedir. Ilk gelisi kisa surelide olabilir onemli olan ben buradan ogluma nasil bir yazi gondermeliyim ki veya neler gondermeliyimki oglum vize alabilsin ben sadece Amerikada calisma izniyle ikamet ediyorum. Henuz green cardim yoktur. Tesekkurler.

    Cevap:

    Oglunuz 21 yasinda oldugu icin malesef green cardli olarak Amerika'ya getirme sansi yok. Ancak evliliginiz devam ediyor ise 3 sene sonra vatandasliga basvurabilir ve o zaman oglu icin basvurabilir. Tabi simdi de basvurabilir, yasal bir engel yok ama 13-14 sene gibi bir sure surer islemler.. Ya da oglunu ogrenci vizesiyle getirir, vatandas oluncaya kadarki uc sene zarfindan ogrenci vizesiyle burada tutabilir, dikkat etmesi gereken oglunu hic bir sekilde statu disinda birakmamasidir. Zaten Muharrem beyin ifadesiyle hala kendisinin de green cardi yok oncelikle kendi statusunu degistirmesi gerekiyor hem de hic vakit gecirmeden.. Amerikali ile evli olduguna gore hemen adjustment of status yapip green card icin basvurmasi lazim...

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V14 : Merhaba, Onumuzdeki ay Amerikali nisanlimla Turkiye'de evlencegiz. Nisanlim nikah islemleri icin gelecek ve nikahtan sonra tekrar yasadigi yere donecek. Benim merak ettigim Turkiyede nikahtan sonra neler yapmamiz gerekiyor.berabermi basvuru yapacacagiz. Turkiyede yapilmasi ve daha sonra yapilmasi gereken islemler nelerdir ?

    Cevap:

    Fethiye:

    Amerikali nisanlisi ile Turkiye'de evlenmesi halinde, nisanlisi Amerika'ya donup esi icin green card muracaati yapmasi gerekir, eskiden Turkiye'de evlenince DFC yapilabiliyor ve iki-uc ay icinde islemler bitiyordu, simdi onu kaldirdilar. Bana gore en dogru yol Turkiye'de evlenmeden Nisanlilik vizesine basvurmanizdir. Hem daha cabuk sonuclanir, hem de Amerika'da evlenirler.

    Serdar:

    2005 Mart ayinda Gocmenlik yasalarinda Fethiye Hn'in bahsettigi degisiklikleri eklemek istedim.
    - V vizesi ile Yesil kart icin en az uc yil bekleyen aile fertlerinin Amerika ya gelmesine olanak saglamistir. V vizesine basvurmak icin Amerika'ya tekrar giris yapilmasi gerekmemektedir.
    - K vizesi ile Amerikan vatandaslarinin muhtemel eslerinin Amerika'ya girislerine olanak saglamaktadir. Nisanli vizesi olarak da bilinen K vizesi ile gocmenlik ve vatandaslik islemleri devam ederken eslerin Amerikaya gelmeleri saglanmaktadir.
    - Yeni K3 vizesi ile de esler ve beraberindeki kucuk cocuklar Amerika'ya giris yapabileceklerdir. K3 basvurulari Amerikan vatandasi es tarafindan ayrica yapilmalidir. K nisanli vizesinin aksine K3 icin evli olmak zorunlulugu var. K3 e basvuranlarin Amerika disinda bulunmalari gerekmektedir. Amerika da yasal olmayarak bulunanlar K3 e basvuramaz. K3 e basvuru Amerika icinde Amerikan vatandasi es tarafinda olmali, elciliklerde degil. Ancak evlilik Amerika disinda gerceklesmis ise K3 3 basvuran kimse evliligin oldugu ulkenin elciligine basvurmalidir. K3 vizesi ayrica calisma hakki da verir.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V15 : Esim ve cocugum ABD'de yasiyor. Esim su an kacak ve cocugumuz ABD vatandasi. Ben ise Turkiye'deyim. Acaba 5 yasindaki cocugumun vatandas olmasi sebebiyle ailece ABD'ye yerlesme hakkimiz var mi? Varsa bunu dava yoluyla mi yoksa idari yollardan mi talep edecegiz. Tesekkurler.

    Cevap:

    Arda:

    Ne yazik ki cocuk 21 yasina gelene kadar yapilabilecek birsey yok. 21 yasindan sonra ebeveyni icin basvuruda bulunabilir. Bu idari yollardan oluyor. Esinizin durumu ne kadar statü disinda olduguna bakar. Eğer 6 ayin altindaysa cozumu olabilir.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V16 : Amerikan bayrakli bir Cruise-line da calisiyorum. D vizesi ile kac sene calismam durumunda Greencard elde edebilirim? boyle bir hakkim var mi yada GC icin ne yapmam lazim acaba?

    Cevap:

    Arda:

    Ne yazik ki D vizesinden yesil karta gecmen mumkun degil. D vizesi cok kisitli bir vize. Eger Amerikada bir isveren bulabilirsen veya bir Amerikaliyla evlenirsen, o zaman Amerikaya goc etmen mumkun olabilir. Fakat bunu direk olarak D vizesinden yapamazsin. Turkiyeden baska bir vize alip gelmen gerekir.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V17 : Ben Antalya da bir otelde ozel guvenlik gorevlisi olarak calismaktayim. Green kart'a basvuru yaptim ve Amerikaya gelip calismak ve orada oturmak istiyorum. Eger Green kart'im cikmassa Amerikaya nasil gelebilirim ve gelirsem iş ve ev bulma sansim nedir? Ayrica evliyim ve 10 aylik ikiz cocuklarim var. Daha sonra onlarıda getirebilirmiyim ? Sizler bana orada is bulmam konusunda yardimci olabilir misiniz? Tesekkur ederim. Iyi calismalar dilerim.

    Cevap:

    Fethiye:

    Green kart cikmaz ise, Amerika'da bir sirkette is bulmasi ve o firmanin ona sponsor olmasi lazim, turist vizesiyle gelip buralarda kalmasi sadece perisan olmasini saglar. Kesinlikle tavsiye etmem. Ozellikle 11 Eylul'den sonra kacaklar daha da zor durumda...

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V18 : Merhabalar ben Florida yasiyorum, gecen yil 10 yillik oturma iznimi aldim bu yil da esimde bosandim Turkiye'deki nisanlimi buraya nasil getirebilir ne tur vizeye basvurmaliyim yardimci olursaniz sevinirim...

    Cevap:

    Fethiye:

    Yesil kartla Turkiye'den nisanlisini getirmek en azindan 5 sene suruyor, oysa Mustafa bey, yesil kartini ilk aldigi tarihten itibaren (10 seneligini gecen sene aldigina gore en azindan uc senedir burada demektir) 5 inci senesini doldurmaya uc ay kala vatandasliga basvurabilir, bu islemler de 6 ay suruyor. Vatandas olduktan sonra nisanlisi icin nisanlilik vizesine basvurabilir.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V19 : Su anda J1 vizesiyle Amerikada bulunmaktayim fakat calistigim yerden maas almaktayim. Kendi imkanlarimla ve maasimla gecinmekyeyim. Turkiye'de hic bir kurulusla iliskim yok. Eger no objection waiver alirsam Turkiye'ye gitmeden F1 vizesine gecebilir miyim? Gecemezsem Turkiye'de vize almam zor mu?

    Cevap:

    Aysegul:

    Vize degistirme icin mutlaka Turkiye'ye geri donmelisiniz. Elbette ki size Amerika'ya gelisinizde sponsor olan kurumdan "no objection waiver" almalisiniz. Bu belge ve yeni vizeniz F1 belgeleri ile Amerikan Elciligine basvuru yapmalisiniz. Maalesef buradan vize degistiremezsiniz.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V20 : Esimle 6 senedir Amerikada yasiyoruz. Burda dogan bir kizimiz var. Green kartlarimizi Haziran 2006 da aldik (Daha once H1 ve H4 vizemiz vardi). Bes sene sonra Amerikan vatandasligina basvurmayi dusunuyoruz. Benim size sorum su; bes sene sonra basvurdugumuz zaman yaklasik ne kadar surede vatandaslik alabiliyoruz?

    Cevap:

    Arda:

    O zamana kadar basvuru sureleri ne olur bilinmez. 5 sene sonrasindan
    bahsediyorsunuz, Amerikan hukumeti konu olunca 5 sene cok uzun bir sure, cok sey degisir. Siz o zamana kadar Amerika disinda bir seferde 6 aydan fazla kalmamaya dikkat edin ve tum seyahatlerinizin tarihlerini bir yere not edin.

    Fethiye:

    Vatandaslik islemleri 6 ay suruyor. Bu 5 sene zarfinda Amerika disinda gecirilen sure önemli yalniz. Vatandaslik icin 5 yil Amerika'da yasadiktan sonra basvurabilirsiniz. Yillik vergi bildirimleriniz ve yasam icin gerekli diger olusumlar, calistiginiz yer, eger var ise mortgage vs gibi dokumanlarla burada yasadiginizi ispatliyorsunuz. Bu bes sene zarfinda Amerika disina her cikisinizi ve girisinizin tarihlerini bir yere kaydetmenizde yarar var, cunku vatandas olmak icin basvurdugunuzda bunlar soruluyor. Yesil kartli olarak Amerika disinda en cok 11 ay kalabilirsiniz ama bu bile sorgulanabilir. . Yesil kart Amerika'da yasamak icin verilen bir ayricalik, burada yasamadiginizi dusunmemelerini saglamak zorundasiniz. Burada yasadiginizi ispat etmenize gerek yok, zaten telefon, kira, kredi karti harcamalari, banka hesabi yani yasamin normal gereksinimleri sizin burada yasadiginizi gostermek icin yeterli cunku ne yaparsaniz yapin SS # kullaniyorsunuz.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V21 : Merhaba, kiz kardesim 10 yillik Amerikan vizesi ile Amerika ya 3-4 kez giris cikis yapti son girisinde 6 aylik yasal kalis suresini gecirdi ve halen orada, erkek arkadasi vatandaslik icin basvuru yapacak (bu arada cocuklari oldu) green karti var su anda bosaniyor fakat 5 yildir Amerika da, erkek arkadasi vatandaslik aldigi takdirde onun durumu evlenirlerse ne olur? Yasal kalis suresini gecirmis olmasi cok problem olur mu? tum bunlar ne kadar zaman alir ? Tesekkurler.

    Cevap:

    Arda:

    Eger kardesinizin erkek arkadasi vatandasligini alirsa ve evlenirlerse, o zaman
    kardesiniz yesil kartini alabilir. Acele davranmalarini tavsiye ederim. Yardim isterseniz direk irtibata gecebilirsiniz.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V22 : Esim Amerikada H1 vizesiyle calisiyor. Ben ve cocuklarimin H4 vizesi var. Vizemiz 2008 yilina kadar uzatildi. Ancak ben ve cocuklarim bir ay once Amerikaya giris yaptigimizda vizemizde bulunan vize bitim tarihi olan 21 Aralik 2006 damgasi vuruldu. Vizemizin uzamasina ragmen I-94 formunda 21 Aralikta bitiyor gorunuyor. Vize uzatma islemlerini Amerika'dan yaptirabilirmiyiz? Illaki Turkiye ye gidip mi yaptirmamiz gerekiyor?

    Cevap:

    Arda:

    H-4'umuz 2008'e kadar uzatildi diyorsaniz. Eger bu uzatma siz Amerikaya girdikten sonra olduysa sorun cikmaz, size yeni I-94 karti yollamis olmalari gerekir onayli. Eger yollanmadiysa, o zaman I-94 duzeltmesi yaptirmaniz gerek CBP'den.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V23 : H-1B vizesi sahibiyim ve Sirketim Greenkart islemlerimi baslatti ancak saglik sinavi ( health examination) kismina girmeden once Turkiye de kiz arkadasimla evlendik ve evlendikten bir hafta sonra esim amerikaya gelip saglik sinavina girdi ve evli olarak ikimizde basvurduk yani onu, yesil kartima eklemis oldum. Esim burada calisma izni alana kadar issiz kalmamayi tercih ettigi ve Turkiye de de su an bir isi oldugu icin islemlerimizi baslattiktan sonra geri dondu, yasama adresi icin esim icin benim Amerikadaki yani buradaki adresimi gosterdik. Simdi esim Turkiye de ve simdi buraya gelmek istemiyor. Bu durumda, ben ne yapmaliyim? Yesil kartimin daha sonraki islemlerinde esim buraya gelmeyecek. Benim islemde olan yesil kartim esimin bu tutumu yuzunden tehlikeye girer mi. Ne onerirsiniz?

    Cevap:

    Fethiye:

    Esinizin Turkiye'ye donmesi ve bosanmak istemesiyle sizin yesil kartinizin bir ilgisi yok... Yesil kart muracaati sizin icin yapilmis zaten... Sadece esiniz yesil kartini alamayacak hepsi bu.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V24 : Merhaba. Ben Amerika ya Miami'ye tatile gitmek istiyorum. Ogrenci degilim yapmam gerekenler nelerdir ?

    Cevap:

    Serdar:

    Turist vizesi icin gerekli belgeler baslica, Doldurulmus ve imzalanmis basvuru formu, ziyaretinizin turistik amacli oldugunu, kisa sureli oldugunu ve donus tarihinizi ispatlayici belgeler, doldurulmus ve imzalanmis DS156 formu, gecerli pasaport, yolculuk ile ilgili ayrintilar, Pasaport Fotografi, basvuru ucreti, gezinizi karsilayabileceginizi ispatlayacak miktarda paraniz oldugunu ispatlayan banka veya finans belgeleri, gerekli ise doldurulmus ve imzalanmis DS157 belgesi.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V25 : Selam! ben Amerikaya J1 ile geldim! ama 1,5 yillik training vizesiydi ve vize bitis tarihinden sonra iki yil Amerikaya girme yasagim var. H1 visesine basvurmak icin bu yasagi kaldirmam gerekiyor mu? H1 visesi alabilmek icin gerekli olanlar konusunda da bilgi verirseniz sevinirim...

    Cevap:

    Serdar:

    J1 vizesinden Waiver almaniz gerekmektedir. Sizi Turkiye den sponsor olarak gonderen kurulustan alabileceginiz bu belge ile vize degisimi icin basvurabilirsiniz. Bu takdirde 2 yil kurali da kalkmis olur. H1 vizesine gecis oldukca karmasiktir, Bir avukat vasitasi ile yapmaniz gerekmektedir, Avukat Arda Beskardes bu konuda uzman oldugu icin ona danisabilirsiniz. Genel olarak H1 vizesine basvuru icin gerekli belgeler H-1b (I-129) basvuru ucreti ($190), Fraud Fee (H-1b icin $500), ACWIA/Training fee (Isveren tarafindan odenir), Premium Processing Fee ($1000).

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V26 : Merhabalar ben 2006 yilinin Haziran ayinda Amerikaya giris yaptim green kart cekilisini kazanarak oglumla birlikte geldim esimin o donemde Amerikada yasadigi icin kendisi kart alamadi simdi basvursa esim green kart almasin ne kadar surer onun burda yasal olmamasi cok sorun cikarir mi? Bu konuda bize yardimci olacak bir avukat telefonu ve adresi verirmisiniz cevaplarsaniz sevinirim...

    Arda:

    Esiniz Amerikada oldugu halde sizinle birlikte yesil kart alabilirdi piyango sayesinde. Ama almamis. Su an yapabileceginiz cok sey yok. yesil kart sahibinin esi olarak basvuruda bulunabilir ama bu yillar surer. bu konuda daha once cok yazip cizdim, eger bir email atarsaniz en son yazdigim metni yollarim.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V27 : Merhaba, Ben haziran 15 inde J1 (exchange student) work and travel programi ile USA a geldim ve calistim SSN aldim. Sonra bir Community College a gittim ve I20 formu istedim j1 den f1 e degisiklik basvurusu yapmak icin ve islemleri hallettikten sonra formu college daki ISO gorevlileri yardimi ile USCIS merkezine ulastirdim.. . ve ozetlemek gerekirse application im denied oldu. Bir avukat buldum ve ona sordum yapilacak birsey olup olmadigini ogrenmek icin. Bana basvurumun cok ucuz bi sebepten dolayi reddedildigini soledi bana yardim eden kisiler yanlis seyler yapmis ve o yuzden reddedilmis. ve bana 2 secenek verdi 1 tr ye geri donmem ve ordan tekrar basvurmam f1 vizesi icin (hemen ertesi gun basvurabilcegimi ve sansimin da ilk basvuruda ne kadar ise o kadar olacagini soledi yani bu reddedilmenin onu etkilemiyecegini soyledi) ama garantisi yok tabiki yinede. diyelim basvurdum donup tr ye gercekten ilk defa basvuruyormus kadar sansim olur mu? reddedilirsem bir daha basvuru sansim varmi? Ikinci ise en onemlisi ve merak ettigim, usa de kalip bir USA citizen ile evlenmek ama bunun detayini konusmadim (dusunmemistim) ve suan bunun uzerinde yogunlastim ve birini buldum sahte bi evlilik imkanim olabilir ama bunun risklerini bilmiyorum tam olarak ve ilk basta sanirim bi gorusmeye aliyolarmis ve bu gorusme de inanirlarsa (bunun olasiligi nedir cok zormudur?) yaklasik 2 yil green cardli gibi sayilirmisim, okula gidebilirmiyim (normal vatandasin odedigi ucretle) calisabilirmiyim yasal olarak bu surede? aslinda onemli olan ne yapmam gerektigi ve sansimin ne oldugu bu yolla, kiz 26 yasinda ben 20 yim ve j1 vizesi ile 7 ay evel gelmisim daha sonra ogrenci vizesine basvurmusum ve reddedilmis simdide evlilik? inandirici mi? kizin yasi onemli mi yada en onemli sey nedir? ve diyelim evlilik olayi inanmadilar ne olacak ben kizla evliyim sonucta yesil kart icinde olsa evliyim inanmadiklari zaman ne gibi bi sorun olur kalabilirmiyim yoksa o sekilde tr ye donup evli, Amerika'ya bidaha giremeyecek birisi mi olurum. Bu durumda ne yapmam gerekiyor ? Bana tavsiyelerinizi dort gozle bekliyorum cevap verirseniz cok sevinirim...

    Cevap:

    Serdar:

    Burada onemli olan vize yetkililerine Amerikadaki isiniz bittikten sonra geri doneceginizi inandirmaniz. Eger inanmazlarsa o zaman kabul etmezler, ilk basvurudan once eger Turkiye'ye donmus olsaydiniz vize almis olacaktiniz, simdi daha zor olacaktir, i20 aldiginiz okulun ne kadar buyuk bir okul oldugu cok onemli, simdi Turkiye ye donerseniz yine sansiniz olacaktir. Evlilik durumunda ise ikinizi de arastiracaklardir ve bu durumda zorluk cikacaktir.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V28 : Ben universiteyi (4 yillik) Amerikada okudum. Yanliz bir sene erken bitirdim ve 2009'a kadar ogrenci vizem olmasina ramen okul biter bitmez geri dondum (Mayis 2006). Ekim ayinda da calismaya basladim. Gecen hafta turist vizesi icin basvuruda bulundum fakat red aldim. Gerekce olarakda "daha yeni dondugumu ve su an calistigim yerde en az 1 yil calismam gerektigini soylediler" bu gecerli bir sebep mi acaba daha once karsilasmis olan var mi? bir sene sonra basvurdugumda vize alabilir miyim ?

    Cevap:

    Arda:

    Esasinda vize vermeleri gerekirdi. bi kere geri gelmissin, isin var, o nedenle geriye donecegin belli. niye vermemisler bilmiyorum. tekrar dene istersen. Amerikada o kadar yasadim, tekrar geri gidip arkadaslarimi gormek, gezmek istiyorum dersin. is yerinden mektup goturmeyi unutma.

    Serdar:

    Bir yil calismis olman gerekli, bu gerekce ile bircok kisi geri cevrildi, 1 yil calismis olman isinde surekli oldugunun gostergesidir. Oldukca normal, bir yil bitince tekrar basvurursaniz Arda'nin da belirttigi sekilde gerekceler ve yolculuk belgeleri ile.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V29 : Amerikaya turist vizesi ile girerken herhangi bi sigorta yaptirmak gerekiyor mu? Olmadigi taktirde problem cikarabilme olasiliklari nedir?

    Cevap:

    Aysegul:

    Amerika'da sigorta sadece Araba icin mecburi, yani araba alip kullanacaksaniz o zaman sigorta gerekecek. Ogrenciler icin de Saglik sigortasi mecburi, Ancak Turistler icin mecburi hicbir sigorta yoktur.

    --------------------------------------------------------------------------

    SORU V30 : Merhabalar, benim sorum b1 b2 vizesi hakkinda olacak iki defa j1 la girdikten sonra bu kis icin basvurdugumda bana 10 senelik olan b1 b2 vizesi vardiler. Acaba bu vize ile New Yorka girdigim zaman bana ne kadar surelik oturum verirler ve geri dondugum zaman ne kadar zaman sonra yeniden girebilirim amerikaya .yani bir sene icerisinde ne kadar siklikla girebilme sansim var ?

    Cevap:

    Arda:

    Isteginize gore 3 ay veya 6 ay verirler ilk giriste izni. Bunu bir 6 ay daha Amerika icinde uzatma sansiniz olur. Sureniz dolmadan en az 2-3 hafta uzatma islemlerini baslatmaniz gerekir. Bir yil icinde tekrar girebilirsiniz, ama bir cikip, 2-3 hafta kalip tekrar donuyorsaniz 2. seferden sonra suphe uyandirir ve sokmayabilirler.

    Fethiye:

    Ve
#08.03.2010 09:40 0 0 0
  • merhabalar.ben üniversiteyi yeni bitirmiş birkimya mühendisiyim.23 yasındayım.yeni nişanlandım.nişanlım 10 yıldır amerikada ve son 6 yıldır h1b vizesi ile orada calişmakta.yaptığım arastırmalardan evlenince soyadımın değişmiş olduğu nüfus cüzdanı pasaport ve evlilik cüzdanı ile h4 vizesine basvurabileceğimi öğrendim tahmininizce bu vize nekadar sürede verilir(genelde tartısma bloglarında 2-3 günde alındığı yazıyordu)?birde TR de kişiye ait mahkemede süren bir dava var ise vize ve pasaport işlemlerinde bu sorun olurmu?şimdiden cok tesekkürler...
#24.03.2010 01:04 0 0 0
  • iyigunler

    ben 2000-2005 yılları arasında Amerika' da New Jersey' de 2 senelik bir kolejden ustun basarı ile mezun oldum ve bu donemde hic illegal duruma dusmeden vizem OPT surecinde iken, yani daha 1 senelik vizem varken Turkiyeye geri dondum ve egitimimi tamamlamak uzere baska bir ulkeye gittim.Bu tarihler arasında ara tatillerimde Turkiye' ye bircok kere giriş-çıkış yaptım, ailem yanıma kısa sürelerle tatile gelip-gittiler.

    egitimim devam ederken, egitim acentamin yaptigi buyuk bir yanlışlık uzerine okulumu bırakıp Turkiye' ye dönüş yaptim. Ve bu 2. ülkeye eksik evrak ve bilgi verildigi sebebi ile bir daha gidemez kararı çıkartılmış benim adıma. Çünkü geri gitmek, eğitimimi tamamlamak istedim ama elime bir karar tutuşturuldu konsolosluk tarafından geri dönüş yapamayacağıma dair.

    şuan 40 yasindayım.

    Sonrasında yurtdışında Bachelor Diploma isteğimden vazgeçtim. America' ya öğrenci olarak tekrardan vize alabilir miyim? Kısa süreli e-marketing sertifikası almak istiyorum. Diger ülke de vizemin redde düşmüş olması (pasaportumda herhangi bir ibare yok bu redle ilgili) americadan vize almama engel olur mu?

    saygi ve sewgilerimle
#15.04.2010 16:40 0 0 0
  • selamm süper bir site öncelikle herkeze teşekkür ediyorum siteye yeni üye oldum benim sorum olucak aslında yabancısı olduğum için bulamadım fazla vaktimde yok ama kısa zamanda doğru yere sorular yazarım :)...
    soru: ben DV 2008 kazananıyım ilk okul mezunuyum fakat bilgisayarlarala ilgili bir çok eğitimler aldım ve sertifikalarım mevcut bunun yanında çocukluğumdan 23 yaşına kadar kasaplık mesleğimi yaptım bunu askerden 2 sene öncesi tansaş aş de geri kalanını da köyde dayımın kasabında çalıştım dayımın kasabında çocukluğum zamanında çalıştığım için sigortamızı felan yatırmadı dayım tabiki daha sonra da izmire taşındık ve burda tansaş ta kasaplığıma devam ettim buda askere gidene kadar sürdü yaklaşık 2.5 sene kadar fakat ben gerrn card kazandığım halde bana göçmen vizemi vermediler şu anda ne yapmam gerekiyor halla şoktayım 2 yıl bekledim hayatıma ona göre yön verdim çevremdekilerede yardımcı olma sözü verdim kötü bir durumdayım yaşım 28 fakat ben böyle bişey yaşamadım ömrümde bu durumdan sonra ne yapmam gerekiyor... ben bilgisayar sertifikalarımın yeterli olacağını düşünerek kasaplığımı arka planda tuttum ve söylemedim ama ilk doldurduğumuz formda 10 yıllda neler yaptığınızı yazın dediklerinde kasap olduğumu yazmıştım tansaştan hizmet belgemi aldım ve sponsor bulduğum taktirde konsolosluğa tekrar bir mektup veya mail ile ulaşsam bir faydası olur mu acaba?? şimdiden teşekkür ederim
#19.08.2010 00:56 0 0 0
  • selamm süper bir site öncelikle herkeze teşekkür ediyorum siteye yeni üye oldum benim sorum olucak aslında yabancısı olduğum için bulamadım fazla vaktimde yok ama kısa zamanda doğru yere sorular yazarım ...
    soru: ben DV 2008 kazananıyım ilk okul mezunuyum fakat bilgisayarlarala ilgili bir çok eğitimler aldım ve sertifikalarım mevcut bunun yanında çocukluğumdan 23 yaşına kadar kasaplık mesleğimi yaptım bunu askerden 2 sene öncesi tansaş aş de geri kalanını da köyde dayımın kasabında çalıştım dayımın kasabında çocukluğum zamanında çalıştığım için sigortamızı felan yatırmadı dayım tabiki daha sonra da izmire taşındık ve burda tansaş ta kasaplığıma devam ettim buda askere gidene kadar sürdü yaklaşık 2.5 sene kadar fakat ben gerrn card kazandığım halde bana göçmen vizemi vermediler şu anda ne yapmam gerekiyor halla şoktayım 2 yıl bekledim hayatıma ona göre yön verdim çevremdekilerede yardımcı olma sözü verdim kötü bir durumdayım yaşım 28 fakat ben böyle bişey yaşamadım ömrümde bu durumdan sonra ne yapmam gerekiyor... ben bilgisayar sertifikalarımın yeterli olacağını düşünerek kasaplığımı arka planda tuttum ve söylemedim ama ilk doldurduğumuz formda 10 yıllda neler yaptığınızı yazın dediklerinde kasap olduğumu yazmıştım tansaştan hizmet belgemi aldım ve sponsor bulduğum taktirde konsolosluğa tekrar bir mektup veya mail ile ulaşsam bir faydası olur mu acaba?? şimdiden teşekkür ederim
#19.08.2010 00:59 0 0 0
  • Benim bir sorum olacak..Su an Amerikada bir universitede master yapiyorum F1 vizem var. Nisanlim yanima gelmek istiyor burda evlenmeyi dusunuyoruz. Nisanlim turist vizesi alsa burda evlensek vizesini turkiyeye donmeden f2 ye degistirme ihtimali varmidir
#13.09.2010 04:45 0 0 0
  • ACİL YARDIM LÜTFEN
    iyi günler öncelikle böyle bir hizmet için çok teşekkürler
    Ben 29 mayıs 2010 tarihinde green card talihlisi olarak amerikaya yerleştim.15 gün sonra kardeşimin dügünü için türkiyeye döndüm..O tarihten bu yana green kart gelmedi ve göçmen vizemin süresi doldugu için amerikaya dönemiyorum..Bu durumu konsolosluga ilettim cevap olarak amerikaya girişte pasaporta basılan damga ile bir yıl içinde giriş yapabilirsiniz dediler.Fakat şöyle bir durum söz konusu ; Türkiyeye döndügümde pasaportumun süresi doldugu ve cipli pasaport uygulamasına geçildigi için pasaportum degişti ve bende eskisini imha ettim.Yani o damga yok artık. SSN da yok(amerikada başvurdugum da görevli vizen bitmek üzere green card gelince gel demişti)..işim eşyalarım herşeyim orada ve ben giremiyorum..Yapmam gereken işlemler konusunda yardım ederseniz çok sevinirim..
#20.09.2010 18:53 0 0 0
  • green kart sahibi türkiyede avukatlık yapan kişinin orda çalışabilme hakkı varmıdır...nasıl bir yol izlenmeli şayet yoksa...eşim de avukat 1 tane çocuğumuz var.anaokulu yaşında...giderlerimiz ortalama ne kadar olur.ne kadar parayla gelmemiz gerekir öncelikle...şimdiden teşekkürler
#30.09.2010 12:29 0 0 0
  • slm ben bir soru sormak ve cebabini almak istiyorum ben 12 seneden beri amerikada kacak olarak yasiyorum gemiyle geldim buraya 10 seneden beride vergimi oduyorum sikorta numaramda var ehliyetimde var yanliz green kart almadadim sorum yesil kart nasil alabilirim bazilari soyluya amerikada bes sene vergi odedinmi alirsin diyorlar bilemiyorum beni bilgilendirirsseniz sevinirim simdiden tsk ederim.
#31.10.2010 22:28 0 0 0
  • ARkadaslar ben su anda F-1 vizesi olan bir öğrenciyim ve turkıyedeyim. ;Ancak gelirken ı-20 formumu amerıkada unuttum acaba fax cekseler yada tarayıp maıl atsalar ben yazıcıdan alsam problem olur mu? yanı aslının olması sart mı?
    Tesekkurler.
#27.12.2010 11:14 0 0 0
  • MERHABALAR, ben Porto Riko'lu bir bayanla 2009 Eylul ayinda tanistim.2010 Haziran ayinda Turkiyeye davet ettim. Kendi aramizda nisan yaptik, ailemle de fotograflari var. 1 ay burada kaldi ve bol bol fotograf cektik.Ayrica kredi karti harcamalarina ait faturalari da kendisinde duruyor hala... 2011 Mart da nikahimiz olacak. bana kargoyla nikah hazirligi icin davetiyeler ve bazi kucuk nikah esyalar gondermis. Ayrica onemli gun ve haftalarda internet uzerinden birbirimize de hediyeler alirdik. bunlari da kanitlayabilirim. ASIL SORU: PORTO RIKO VATANDASLARI , AMERIKAN VATANDASI SAYILDIKLARI ICIN, benim PORTO RIKO'YA GITMEM ZOR MUDUR? Sunu da belirtmek isterim,Porto Riko da bir aile birlesimi uzmani avukatin nisanlima dedigine gore, FORM 130 en kolay yontemmis bizim icin ... ve bunun icin de nisanlimin nikahtan sonra 3 ay kadar bir sure benimle TURKIYE'de ikamet etmesinden sonra onumuzde hic bir engel kalmayacagidir. yani onumuzdeki yil birlikte PORTO RIKO ya donebilir misiz... sizce boyle olacak midir? tavsiyelerinizi bekliyorum. tesekkur ederim.
#30.12.2010 21:45 0 0 0
  • ADMIN arkadaşlar cok yogun olmalı ki, soruma cevap vermemişler.
    Ben yine de TEŞEKKÜR ederim.
#03.01.2011 20:52 0 0 0
  • Merhaba, ben amerikada yasayan green kart sahibi bir turk vatandasiyim.
    Green kartimi 1 yil once aldim ve esim amerikali ve bazi parasal borc sebeplerinden dolayi Turkiyeye giris yapamiyorum ve tek sansim Abd pasaportu ile giris yapmak oluyor, Tr vatandasligimdan cikip abd vatandasi olabilirmiyim green kart sahibiyken cunku 2 yil daha beklemem gerekiyor bu sekilde Abd vatandasligini almak icin.
    Bilgilendirmeleriniz icin tesekkurler harika bir site.
#14.01.2011 19:56 0 0 0
  • sorum var benim sorum olucak aslında yabancısı olduğum için bulamadım fazla vaktimde yok ama kısa zamanda doğru yere sorular yazarım ...
    soru: ben DV 2008 kazananıyım ilk okul mezunuyum fakat bilgisayarlarala ilgili bir çok eğitimler aldım ve sertifikalarım mevcut bunun yanında çocukluğumdan 23 yaşına kadar kasaplık mesleğimi yaptım bunu askerden 2 sene öncesi tansaş aş de geri kalanını da köyde dayımın kasabında çalıştım dayımın kasabında çocukluğum zamanında çalıştığım için sigortamızı felan yatırmadı dayım tabiki daha sonra da izmire taşındık ve burda tansaş ta kasaplığıma devam ettim buda askere gidene kadar sürdü yaklaşık 2.5 sene kadar fakat ben gerrn card kazandığım halde bana göçmen vizemi vermediler şu anda ne yapmam gerekiyor halla şoktayım 2 yıl bekledim hayatıma ona göre yön verdim çevremdekilerede yardımcı olma sözü verdim kötü bir durumdayım yaşım 28 fakat ben böyle bişey yaşamadım ömrümde bu durumdan sonra ne yapmam gerekiyor... ben bilgisayar sertifikalarımın yeterli olacağını düşünerek kasaplığımı arka planda tuttum ve söylemedim ama ilk doldurduğumuz formda 10 yıllda neler yaptığınızı yazın dediklerinde kasap olduğumu yazmıştım tansaştan hizmet belgemi aldım ve sponsor bulduğum taktirde konsolosluğa tekrar bir mektup veya mail ile ulaşsam bir faydası olur mu acaba?? şimdiden teşekkür ederim
#15.01.2011 17:28 0 0 0
  • selam oncelikle tesekurler, tesadufen buldum bu siteyi..

    benim sorum ,12 yildir Amerikadayim,, gemide calisiyordum geldim ve gitmedim,, yasal degilim .kiz arkadasim var, kiz arkadasimin 2 cocugu var ayni zamanda vatandas kendisi, benimle evlenmek istiyor card alabilmem icin.

    size sorum su olacak benim gelirim iyi calisdigim sure icinde hep taximi odedim . kiz arkadasimin geliri dusuk ayni zamanda cocuklari icin nafaka aliyor ve devletten food stemp aliyor.

    simdi biz evlenirsek ben greencard alabilirmiyim evlilik icin turkiyeye gitmemizmi gerekir yoksa burdan evlenebilirmiyiz,

    kiz arkadasimin sponsorlugu yeterli olmayacakdir devletten yardim aldigi ve cocuklari oldugu icin her hangi bir durum teskil edermi?

    sponsor bulurum sorun yok benim sormak istedigim burda evlilik yapabilirmiyim gemiden indim ve 12 yildir kacak olarak yasadim.

    tesekurler
#14.02.2011 23:25 0 0 0
  • Ben 10 ay once Amerikan vatandasi bir bayan ile evlendim ve bir bebegimiz var. Su anda o calisiyor bende bebegimize bakiyor ev islerini yapiyorum :) Su anda kizim (11 yasinda) turist vizesi icin basvuracak eski esim yani annesi gerekli islemleri baslati buradaki esim sponsor oluyor yol masraflarina falan, sonucun ne olacagini bilmiyoruz vize konusunda, eger kizima konsolosluk vize verir ise? Sorum :Biz esim ile birlikte kizimin burada bizim ile yasamasini istiyoruz... eski esimde hemfikir.... Eger kizim turist vizesi ile buraya gelirse kizim turkiyeye donmeden burada gocmenlik islemlerine baslatirsak olurmu yani donmesine gerek kalirmi veya turist vizesi alsada , buraya gelmeden once gocmenlik islemlerine kizim turkiyedeykenmi baslatsak cunku normal islemler oyle diye duyduk ama bir yil suruyormus ,,,, bizim icin ilk once turist vizesi ile buraya gelip islemleride buradan baslatip geriye donmemesi, tabiki gecerli kanun icersinde...
    Not : Kizim Oglum ile birlikte gelecek oglumun B1-B2 10 yillik vizesi var.

    Tesekkur ederim ilginiz ve alakaniz icin saygilarimla :) Tan
#15.10.2011 22:44 0 0 0
  • 5 yıllık F1 vizem var . Amerikada öğrenciyim . Bir arkadaşımın tavsiyesine uyup Green Card lottery sine katıldım . Green Card çıkarsa yada çıkmazsa ne gibi sonuçlar doğurabilir . Vizemin iptal olma ihtimali var mı ?
#19.10.2011 21:38 0 0 0
  • slm benim sorum ben amerikada yaklasik 4 yildir ogrencigim simdi donus yapiyorum ama okul ile aramda odeme konusunda sorun cikti benden fazla para istiyorlar ben de odemem dedim dosyami kapatmadan cikis yaparsam ileride tekrar vize almak istersem sorun yasarmiyim u an f1 vizem var ve bir cok defa giris cikis yaptim turistik vize icin bas vursam sorun yasarmiyim ileride
#22.12.2011 15:29 0 0 0
  • Hayırlı günler,

    Öncelikle böyle bir forum hazırlayanlardan Allah razı olsun. Bende aklıma takılan birşey sormak istiyorum. Kaliforniyaya MBA yapmak için geliyorum. Ayrıca green carda da başvurdum. Lakin MBA yaparken çalışma imkanım nedir ve Kaliforniyada internetten iş başvurusuna dönüş yapan firma olur mu? İş tecrübem hep uluslararası şirketleri ihtiva ediyor. Merak içinde cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla,
#26.04.2012 16:30 0 0 0