MALZEMELER:


HAMUR İÇİN
250 ml süt
100 gr margarin
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
250 gr un
7 yumurta
Yağlı kağıt veya fırın pişirme kağıdı
Bir miktar margarin
Kızartmalık yağ

ŞERBET İÇİN
200 gr tozşeker
400 ml su
Yarım limonun suyu


HAZIRLANISI:

1. Bir tencerede süt, margarin, tuz ve şekeri sürekli
karıştırarak kaynatın. Unu ekleyip iyice karıştırarak
pişirmeye devam edin. Tenceredeki karışım bir topak
halini alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Karışımı bir kaseye alıp ılınmasını bekleyin.
1 yumurta ekleyip iyice karıştırın. Diğer yumurtaları
tek tek karışıma ekleyin. Yumurtaları tamamıyla karışıma
yedirip yumuşak bir hamur elde edin.

2. Yağlı kağıdı 15 X 15 santimetre büyüklüğünde kesip
üzerine margarin sürün. Buzdolabında bekletip yağın
katılaşmasını sağlayın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurup
karışımı yağlı kağıtların üzerine eşit büyüklükte halkalar halinde sıkın.

3. Kızartmalık yağı kızdırın. Lokmaları yağlı kağıt
eşliğinde yağa atın. Kağıdı lokmalardan ayırıp yağın içinden alın.
Lokmaları 6 dakika kadar pişirin. Pişme süresini son 3 dakikasında
yağın içindeki lokmaları ters çevirin. Lokmaları yağdan alıp kağıttan
bir mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin.

4. Şerbet için şeker ve suyu, limon suyu eşliğinde
kısık ateşte kaynatın. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın.
Soğumuş olan lokmaları sıcak şerbete batırın. Veya şerbeti
lokmaların üzerinde gezdirin. Malzemelerden biri mutlaka soğuk
diğeri sıcak olmalı. Aksi halde lokma şerbetini çekmez veya şerbeti
çok çektiği için parçalanır.

***
Öneri: Bayram lokmalarına şerbet hazırlamak
yerine üzerlerine sürülmek üzere glasür de hazırlayabilirsiniz.
Bunun için 200 gr pudra şekerini yarım limonun suyu ile karıştırın.
Pişmiş ve ılık olanl okmaların üzerine pudra şekerini sürün ve
katılaşmasını bekleyin. Ayrıca lokmaların üzerine çikolatalı sos da
sürebilirsiniz. 200 gr çikolatayı eritip soğumuş olan lokmaların
üzerlerine sürün ve çikolatanın katılaşmasını bekleyin.

afiyet olsun ve iyi bayramlar :1:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 448
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 02:20
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
serhatbey_066 Tarih: 21.01.2006 21:40
ellerine sağlık arkadasım
SU-PERISI Tarih: 18.01.2006 00:27
ellerine sağlık arkadaşım
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:12
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
refik Tarih: 11.01.2006 20:09
teşekkürler arkadaşım eline sağlık
kurtjara Tarih: 11.01.2006 14:51
teşekkürler arkadaşım yapıp tadına bakmak lazım, iyi bayramlar