Sizden Dost Olmaz...

Son güncelleme: 09.03.2010 18:27





  • "Ey iman edenler, eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşı küfürden hoşlanıyorlarsa onları dost edinmeyin! Sizden her kim onları dost edinecek olursa, işte bunlar kendilerine zulmedenlerdir." (Tevbe,23).


    "Allah`a ve ahiret gününe iman eden hiçbir topluluğun Allah`a ve peygamberine karşı kanunlar koymaya kalkışan kimselerle sevişir bulamazsın; babaları veya oğulları, kardeşleri veya akrabaları olsalar bile. İşte Allah, öyle kimseleri sevmeyen bir topluluğun kalplerine imanı yazmış ve kendilerini tarafından bir ruh ile desteklemiştir. Onları içlerinde sonsuza dek kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. Allah onlardan hoşnut olmuş, onlar da O`ndan hoşnut olmuşlardır. İşte onlar, Allah`ın taraftarıdırlar. Uyanık ol ki, Allah`ın taraftarları hep kurtuluşa erenlerdir." (Mücadele, 22).


    "İnananlar, inananları bırakıp da kafirleri dost edinmesin. Her kim bunu yaparsa, Allah`tan ilişiği kesilmiş olur." (Al-i İmran,28)


    "Ey iman edenler, sizden olmayanları dost edinmeyin; onlar, sizi şaşırtmakta kusur etmezler, sıkıntıya düşmenizi arzu ederler. Baksana, öfkeleri ağızlarından taşmaktadır; sinelerinin gizledikleri ise, daha büyüktür. Eğer düşünürseniz, sizlere ayetleri açıkça bildirdik." (Al-i İmran,118).


    "Onlar ki, müminleri bırakıp kafirleri dost ediniyorlar; onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Oysa izzet ve şeref, tamamıyla Allah`a aittir." (139/Nisa).


    "Kafirler de birbirlerinin dostlarıdırlar"(Enfal,73).


    ***


    Evet, biz Türk Milleti olarak, dost bidiğimiz insanlala dürüst ve sadakatle yaşadık. Tarihler bunu ispat ediyor. Türk Milleti, hainliği sevmez, hainleride affetmez. Yıllardır dost ve müttefikimiz diyerek, öğündüğümüz ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde Ermeni iddialarına ilişkin tasarı kabul edidi. Bunu biliyorduk.Türkiyedeki Türk asıllı Ermeni soydaşlarımız bile Ermenista`nın haksızlığını zaman zaman dile getirmekteler. Çünkü dünyadaki yaşayan azınlıkların en müreffeh yaşadıkları ülke Türkiye Cumhuriyetidir ve Yüce Türk Milleti`nin hoşgörüsüdür.Bu hoşgörü atalarımızın emanetidir. Amerika ve İngiltere yıllardır Afrika ve Ortadoğu`ya uyguladıkları zillet ve şiddet`in sonu gelmiyor. Bunlar soykırım olmuyor. Amerika Irakta taş üstüne taş bırakmadı. Bu soykırım olmuyor. Irakta milyonlarca çocuk yetim kaldı. Milyonlarca kadın dul kaldı. Afganistan aynı şekilde. Somali aynı şekide fakirliğe terkedildi. Hala bu ülkeler sömürge altında ve halkıda inim inim inliyor. Bunlar soykırım sayılmıyor. 1915`te Ermeni çetelerinin hünharca öldürdükleri müslüman Türk halkı ve karınları süngülerle delik teşik edilen hamile kadınlar, evleri ve yurtları ermeniler tarafından ateşe verilen halk`ın çektikleri yetmiyormuş gibi, Ermenileri masum göstermek için Hıristiyan kulübünün aldığı siyasi bir karardır.


    Bunların Müslümanlarla dost olamıyacağını Kur`an-ı Kerim bizlere apaçık beyan etmektedir. Bunlar, Allah Rasülüne de iman etmedikleri gibi, Efendimize de atmadıkları iftiralar da kalmadı.


    Afganistanda görevli bulunan Mehmetçiğimize Afgan halkı sevgi tezahurunda bulunuyor. Ancak, bir Amerikalıyı da görürse şiddete başvuruyor. Niçinmi...? Çünkü Amerika ve İngilizleri Allah`ta sevmiyorda ondan.


    Bunlar leş çakallarıdırlar. Müslüman ve masum ülkelerin kaynaklarını çalmağa haksızca yemek için tüm güçlerini kullanıyorlar. Üzülmedik Amerika...Çünkü huyunuzu biliyoruz.


    Sizlerden dost olmayacağını Yüce Türk Milleti bir kerre daha anladı...


    ``Türk`ün Türkten başka dostu yoktur``.
    İhsan MUSLU
#09.03.2010 18:27 0 0 0