Windows Tehdit Altında !

Son güncelleme: 21.01.2006 00:34
Die Die foto
  • .wmf uzantılı dosyalarla taşınan spyware ve virüsler bilgisayarları tehdit ediyor. Microsoft yamanın 10 Ocakta hazır olacağını duyurdu.

    Uzmanlar, 1990dan bu yana kullanılmakta olan tüm Windows işletim sistemlerinin bu açık nedeniyle büyük virüs riski altında bulunduğuna işaret ettiler. Microsoft ise yaptığı açıklamada, 10 Ocaktan önce açığı kapatacak yamanın hazır olmasının beklenmediğini bildirirken kullanıcılardan güvenmedikleri kaynaklardan gelen e - postalardaki linklere tıklamamalarını istedi.

    Bilgisayar güvenlik uzmanları, Microsoftun Windows işletim sisteminde yeni tespit edilen açık nedeniyle yüzmilyonlarca bilgisayarın spyware veya virüs tehdidi altında olduğu uyarısında bulundular.

    Finlandiyalı anti-virüs şirketi F-Secureün baş araştırmacısı Mikko Hyppönen, Windowsdaki yeni tespit edilen açığın, hackerların hedefi haline geldiğini belirterek, Potansiyel güvenlik tehdidi çok büyük. Belki de şimdiye kadar hiç görmediğimiz kadar büyük. Windowsun tüm versiyonları şu an tehdit altında diye konuştu.

    ABDde interneti izleyen Computer Emergency Response Center (Cert) ve web güvenlik firmaları, geçen hafta yaptıkları açıklamada, Windowsda yeni tespit edilen bir açığın bilgisayarları saldırılara açık hale getirdiği konusunda uyarıda bulunarak, Windows Metafilesadı verilen bazı görüntü dosyaları konusuna dikkat çekmişlerdi.

    Uzmanlar, çok sayıda web sitesinin, bilgisayarlara sızmak ve kullanıcının izni olmadan tanıtım, kişisel bilgi toplama veya bilgisayarın yapılandırmasını değiştirmek için spyware yerleştirmek amacıyla bu açığın avantajını kullandıklarını belirtmişlerdi. Söz konusu görüntü dosyalarının .wmf uzantısıyla geldiği ve bunların vektör ile bitmap (resim datalarının piksel grafikler halinde yazılması) temelli oldukları uyarısı karşısında, Microsoft gerekli incelemeyi başlattığını açıklanmıştı.

    Bu uyarının ardından, özellikle bir grup bilgisayar korsanının, bu açıktan faydalanmak için kullandıkları kod kaynağını yayınlamalarıyla potansiyel saldırı tehdidinin iyice arttığı belirtiliyor.

    MİCROSOFT: DİKKATLİ AÇIN
    Microsoft da web sitesinde yaptığı açıklamada, açık uyarısı konusunda gerekli incelemelerin yapılmakta olduğunu, ancak 10 Ocaktan önce resmi bir yama hazırlanmasının beklenmediğini bildirdi.

    Dünyanın en büyük yazılım şirketi, bu arada müşterilerine de güvenilmeyen kaynaklardan gelen elektronik postaları veya bunu izleyen web linklerini dikkatli açmaları çağrısı yapmayı sürdürdü.

    Bu arada, bazı güvenlik uzmanları, açığın kapatılması için Rus bilgisayar programcısı İlfak Guilfanov tarafından hafta sonu yazılan, ancak resmi olmayan bir yamanın kullanılabileceği önerisinde bulundular.
#12.01.2006 10:21 0 0 0
  • Evet arkadaşım bende okumuştum bu haberi. İşin ilginç tarafı açıklama haftalar önce yapıldı ama ayın 10. undan önce yapacağımız bişi yok demeleri ne kadar düşündürücü değilmi... Birde o kadar ünlü Pc Mühendisi (!) ile çalışıyolar. Avast kullan her derdin üstesinden gel derim ben. Günde bir kaç defa güncelleme yapan başka virüs pro görmedim ben.
#16.01.2006 17:36 0 0 0
Die Die foto
  • Gecenin_Rengi aynen de. Bu arada AntiVir den Şaşma Derim hergun guncellenen Bir Anti Virüs Belki duymussundur
#20.01.2006 14:05 0 0 0
  • Arkadaşım Antivir i de denedim ben ama ilk update den sonra başka yapmıyo... Ama avast bence en mükemmeli
#20.01.2006 14:24 0 0 0
  • % 80 ninde kendiniz ayarlayabiliyorsunuz ne zaman update yapacağını....ve bence en iyi virüs programı yeni ortaya çıkan virüsü ilk tesbit edip ona gerekli müdahaleyi yapan şirkettir tabii yaptikları programında virüsü bulması lazım ....şimdilik bu işi en iyi kaspersky çalışanları yapıyor .
#21.01.2006 00:34 0 0 0