Aöf Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Bölümü - aöf bölümleri - Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Bölümü
* Bu programlarda dersler, internet üzerinden yürütülmektedir.
* Öğrenciler derslerin bir bölümünde belli sayıda ödev teslim etmek zorundadırlar.
* Öğrenciler Laboratuvar uygulamalarını yaz okullarında Eskişehir’de gerçekleştireceklerdir.
* Bu programlarda eğitim ve öğretim dönemlik ve kredili sisteme göre yapılmaktadır ve Anadolu Üniversitesi Örgün Eğitim Akademik Takvimi uygulanacaktır.
* Bu programlarda Uzaktan Eğitim Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uygulanmaktadır.
* Programların öğretim giderleri Açıköğretim Fakültesi ‘nin diğer programlarındaki öğretim giderlerinden farklı ve daha yüksektir.
* Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Eczane Hizmetleri programlarında staj zorunluluğu bulunmaktadır.


Programın amacı, Gıda kontrolörü/gıda denetçisine gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin hijyenik kontrol işlemlerinde yardımcı olmak üzere yapılması gereken işleri ve gıda güvenliğini bilen, tüketici sağlığını düşünen, teknik bilgi ve becerilerine sahip ara elemanlar yetiştirmektir.
Program mezunları, gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten ve satan işyerlerinin, asgari teknik ve hijyenik şartları ile bu yerlerde üretilen ve satılan gıda maddelerinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin mevzuata uygunluğunun tespitini, numune alma işlemi ile başlayan ve o partinin istenilen özelliklere uygunluğunu kontrol etmek için yapılan işlemlerin tümünü yapabilecektir.


1. Yarıyıl
GENEL BİYOLOJİ ‐ 1
GENEL KİMYA ‐ 1
GENEL MİKROBİYOLOJİ ‐ 1
BİYOİSTATİSTİK ‐ 1
GIDA MEVZUATI
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ‐ 1
YABANCI DİL (İNGİLİZCE)‐ 1


2. Yarıyıl
GENEL BİYOLOJİ ‐ 2
GENEL KİMYA ‐ 2
GENEL MİKROBİYOLOJİ ‐ 2
BİYOİSTATİSTİK ‐ 2
GIDA GÜVENLİĞİ
GIDALARIN MUHAFAZASI
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ‐ 2
YABANCI DİL (İNGİLİZCE)‐ 2

3. Yarıyıl
MİKROBİYAL GIDA KALİTE KONTROLÜ
ET VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
BAZI ÖZEL GIDALARDA KALİTE
MEYVE‐SEBZE VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
TÜRK DİLİ ‐ 1
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ‐ 1

4. Yarıyıl
FİZİKSEL VE KİMYASAL GIDA KALİTE KONTROLÜ
BALIK VE KANATLI ETLERİNDE KALİTE
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
FERMENTE GIDALARDA KALİTE
HUBUBAT VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
TÜRK DİLİ ‐ 2
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ‐ 2


Yaz Okulu

GIDA LABORATUVARI UYGULAMALARI

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3163
favori
like
share