Malzemeler:
4 yumurta,
10 çorba kaşığı şeker,
12 çorba kaşığı un ( 10 kaşık kullandım),
250 gr margarin (1 su bardağı sıvı yağ),
1 su bardağı buğday nişastası,
1 paket vanilya (limon kabuğu rendesi),
1 paket kabartma tozu,
1/2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:
6 kaşık çikolata(ekmek üstüne sürülenlerden, sarelle v.b.), 3 kaşık süt

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı, vanilyayı, kabartma tozunu, nişastayı ilave edin ve karıştırın. En son unu eleyip malzemeye ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırın.
Kek hamurunun yarısını yağladığınız kalıba dökün, diğer yarısına kakaoyu ilave edin ve karıştırın. Sade hamurun üzerine kakaolu karışımı dökün.
180-200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Ayrı bir yerde 3 kaşık sütü ve 6 kaşık çikolatayı kısık ateşte eritin. Kek fırından çıkınca üzerine bu karışımı dökün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 648
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:37
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:02
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 02.02.2006 12:08
ellerne saglık abicim pasta yapmayı ne zaman ögendin.



DeNiZKiZi Tarih: 20.01.2006 10:07
Ellerine saglik kardesim
SU-PERISI Tarih: 19.01.2006 23:38
tarif için teşekkürler