Pamuk Kek

Son güncelleme: 19.03.2006 00:37
  • Malzemeler:
    4 yumurta,
    10 çorba kaşığı şeker,
    12 çorba kaşığı un ( 10 kaşık kullandım),
    250 gr margarin (1 su bardağı sıvı yağ),
    1 su bardağı buğday nişastası,
    1 paket vanilya (limon kabuğu rendesi),
    1 paket kabartma tozu,
    1/2 su bardağı süt,
    2 çorba kaşığı kakao

    Üzeri için:
    6 kaşık çikolata(ekmek üstüne sürülenlerden, sarelle v.b.), 3 kaşık süt

    Yapılışı:
    Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı, vanilyayı, kabartma tozunu, nişastayı ilave edin ve karıştırın. En son unu eleyip malzemeye ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırın.
    Kek hamurunun yarısını yağladığınız kalıba dökün, diğer yarısına kakaoyu ilave edin ve karıştırın. Sade hamurun üzerine kakaolu karışımı dökün.
    180-200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Ayrı bir yerde 3 kaşık sütü ve 6 kaşık çikolatayı kısık ateşte eritin. Kek fırından çıkınca üzerine bu karışımı dökün.
#13.01.2006 12:55 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#19.01.2006 22:38 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#20.01.2006 09:07 0 0 0
  • ellerne saglık abicim pasta yapmayı ne zaman ögendin.



    noimage
#02.02.2006 11:08 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:02 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:37 0 0 0