Malzeme :
100 gr krema,
250 gr beyaz çikolata,
300 gr çırpılmış krem şanti,
çilekli dondurma, çilek, kayısı sosu.

Sos için:
150 gr kayısı, 50 gr su, 25 gr şeker.

Yapılışı:
Kremayı ısıttıktan sonra ocaktan alın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ardından kremayla iyice karıştırın. Ayrı bir yerde kremşantiyi mikser yardımıyla kabarıncaya dek çırpın. Erittiğiniz karışıma kremşanti ekleyin. Malzemeyi kalıplara dökerek dolapta bir gün bekletin. Diğer tarafta kayısı sosu hazırlayın. Bunun için kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Bütün sos malzemesini kaynatın. Mikserde 5 dakika çırptıktan sonra sosu çok ince elekten geçirin. Arzu ederseniz sonrasında tarçın, anason gibi baharatlarla tatlandırılabilirsiniz. Musu kalıptan çıkarıp, çilekli dondurma ve kayısı sosla servis edin.
Hazırlama süresi: 2 saat

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 492
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:19
deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 18:47
Olsada yesek , çok güzele benziyor.

genc_ressam_17 Tarih: 21.01.2006 09:23
elllerine sağlık çok güzel bi paylaşım iştahım açıldı :85:
serhatbey_066 Tarih: 17.01.2006 09:32
ellerine sağlık dell abla
refik Tarih: 15.01.2006 14:39
emeğinize sağlık teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:11
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler