BEYAZ ÇİKOLATALI MUS

Son güncelleme: 19.02.2006 00:19
  • noimage

    Malzeme :
    100 gr krema,
    250 gr beyaz çikolata,
    300 gr çırpılmış krem şanti,
    çilekli dondurma, çilek, kayısı sosu.

    Sos için:
    150 gr kayısı, 50 gr su, 25 gr şeker.

    Yapılışı:
    Kremayı ısıttıktan sonra ocaktan alın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ardından kremayla iyice karıştırın. Ayrı bir yerde kremşantiyi mikser yardımıyla kabarıncaya dek çırpın. Erittiğiniz karışıma kremşanti ekleyin. Malzemeyi kalıplara dökerek dolapta bir gün bekletin. Diğer tarafta kayısı sosu hazırlayın. Bunun için kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Bütün sos malzemesini kaynatın. Mikserde 5 dakika çırptıktan sonra sosu çok ince elekten geçirin. Arzu ederseniz sonrasında tarçın, anason gibi baharatlarla tatlandırılabilirsiniz. Musu kalıptan çıkarıp, çilekli dondurma ve kayısı sosla servis edin.
    Hazırlama süresi: 2 saat
#15.01.2006 00:27 0 0 0
  • Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
#15.01.2006 09:11 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#15.01.2006 13:39 0 0 0
  • ellerine sağlık dell abla
#17.01.2006 08:32 0 0 0
  • elllerine sağlık çok güzel bi paylaşım iştahım açıldı
#21.01.2006 08:23 0 0 0
  • Olsada yesek , çok güzele benziyor.

    noimage
#13.02.2006 17:47 0 0 0
  • deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:19 0 0 0