Avustralya Açık başlıyor..

Son güncelleme: 15.01.2006 19:06
  • noimage


    Tenisseverler tarafından heyecanla beklenen yılın ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık, pazartesi başlıyor.. Bu yıl 94'üncüsü yapılacak turnuva Melbourne Park Kortları'nda 14 gün sürecek..
    Bu yıl 94'üncüsü yapılacak ve Melbourne Park Kortları'nda 14 gün sürecek turnuvada seyirciler, seribaşı isimleri izleme fırsatı bulacak.

    Tüm dünyada ilgiyle izlenen turnuvada, yine bu yıl erkeklerde Roger Federer, Andy Roddick, Lleyton Hewitt, David Nalbandian, bayanlarda ise Lindsay Davenport, Kim Clijsters, Amelie Mauresmo, Maria Sharapova, Mary Pierce, Patty Schnyder, Justine Henin-Hardenne, Elena Dementieva, Venus ve Serena Williams kardeşler ile Anastasia Myskina gibi bir çok ünlü isim, ter dökecek.

    Yarın tek bayanlar ve tek erkelerde yapılacak maçlarla başlayacak olan turnuva sonunda toplam 14.5 milyon dolar para ödülü dağıtılacak.


    -KISA TARİHÇE-
    İlki, Avustralya Tenis Federasyonu tarafından 1905 yılında yapılan turnuva, 1972'ye kadar Melbourne, Sydney, Adelaide, Brisbane, Perth ve Yeni Zellanda olmak üzere 6 farklı bölgede düzenlendi. Avustralya Şampiyonası adıyla başlayan Avustralya Açık, 1969 yılında bugünkü adına kavuşarak, 1972 yılında turnuvanın her yıl aynı yerde yapılmasına karar verildi. 1. Dünya Savaşı sırasında bir süre kesintiye uğrayan Avustralya Açık'ta, bayanlar kategorisi ilk başlarda yer almasa da 1922 yılında programa eklendi.

    -TURNUVADA MÜCADELE EDEN İLK TÜRK RAKET İPEK ŞENOĞLU-
    Avustralya Açık'ta mücadele etme hakkını kazanan ilk Türk raket, geçen yılki turnuvaya katılan İpek Şenoğlu idi. Ukraynalı Yulia Beygelzimer ile birlikte çift bayanlan kategorisinde yarışan milli tenisçi Şenoğlu, turnuvaya 2. turda veda etmişti.

    -GEÇEN YILIN ŞAMPİYONLARI-
    Geçen yıl, son derece çekişmeli maçlara sahne olan 93. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda şampiyonlukları, tek erkeklerde Rus Marat Safin ilk, tek bayanlarda ise ABD'li Serena

    Williams, 2. kez kazanmıştı.

    -EN GENÇ ŞAMPİYON HINGIS-
    Turnuva tarihinin en genç şampiyonu unvanı, 1997 yılında henüz 16 yaşındayken tek bayanlarda şampiyonluğa imza atan İsviçreli Martina Hingis'in oldu. Kariyeri başarılarla dolu olan Hingis, Avustralya Açık'ta toplam 3 kez şampiyonluğa ulaştı
#15.01.2006 16:34 0 0 0
  • bunlar acıkda oynuyor ya üşümesinler
#15.01.2006 19:06 0 0 0