Güzelliğin Sırrı SU

Son güncelleme: 31.01.2006 18:38
  • noimage

    Eğer amacınız sağlıklı olmak ve güzel kalmaksa, ömrünüzü güzellik salonlarında geçirmenize gerek yok. Bunun çok ucuz ve kolay bir yöntemi var. Soğuk ve sıcak duş alın, hem vücudunuz toksinlerden kurtulsun hem de ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirin

    --------------------------------------------------------------------------------

    Soğuk ve sıcak suyla geçişli olarak duş almak, vücudunuzun diri ve sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Vücuttaki kan akışını ve sinir sistemini düzenliyor, cildi koruyor, kasları sıkılaştırıyor ve vücuda enerji veriyor.

    İnsan vücudunun her gün ciddi şekilde su kaybettiğini, özellikle sıcak günlerde ve egzersiz yapıldığında bu oranın daha da arttığını belirten uzmanlar, su kaybının giderilmesinin çok önemli olduğunu bildiriyor. Uzmanlar, günde 2 litre, yani sekiz bardak su tüketilmesi gerektiğinin altını ısrarla çiziyor ve ekliyor:

    "Eğer egzersiz yapıyorsanız, tüketmeniz gereken su miktarını arttırmalısınız."

    Hayat için gerekli suyun yararlarını saymakla bitiremeyen uzmanlar, su içmemenin yol açtığı başlıca problemleri ise, "Baş ağrısı, sindirim sisteminde bozukluk ve nefes darlığı" olarak sıralıyor.

    Sulu Yiyecekler

    Sabahları bir fincan çay ya da kahve içmek yerine, bir bardak ılık su içilmesini ve hatta içine bir-iki damla limon sıkılmasını öneren uzmanlar, "Unutmayın ki, su her zaman kafeinden daha yararlı ve sabah içilen su, vücuttaki zararlı toksinleri temizliyor" diyor.

    Uzmanlar, karpuz, greyfurt, üzüm, portakal ve armut gibi su zengini meyveler tüketilmesi gerektiğini de ifade ederek, şunları kaydediyor:

    "Sebze içecekleri için. Belki çok lezzetli değil ama, sağlığınız açısından eşsiz. Sebze suyunu, haşladığınız sebzelerin suyunu dökmeyerek elde edebilirsiniz. İşe giderken küçük bir şişe soda alın ve bunu gün içinde tüketin. Her kahve ve çaydan önce bir bardak su için. Taze meyve suyu ile sodayı yarı yarıya karıştırarak içebilirsiniz."

    Duşun Gücü

    Kaplıca terapisi için mutlaka bir kaplıca yerine gitmek de gerekmediğini vurgulayan uzmanlar, eğer kişinin herhangi bir kalp rahatsızlığı yoksa, çok kolay bir yöntemle kaplıca terapisinin sonuçlarını elde edebileceğini bildiriyor. Uzmanlar, bu yöntemi ise şöyle açıklıyor:

    "Önce, sıcak duşun altında birkaç dakika durmanız gerekiyor. Daha sonra 20 saniye soğuk duş alın ve tekrar sıcak suya dönün. Bunu üç kez yaparak duşunuzu soğuk suyla tamamlayın. Ancak soğuk duş alırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Bunlardan birincisi, soğuk suyu yüzünüze tam 30 saniye tutmanız, ikincisi ise duşu yüzünüzden uzak tutmaya gayret etmeniz. Bir başka dikkat etmeniz gereken nokta ise soğuk suyla vücudunuzda en az 20 saniye daireler çizerek duş almanız".

    Küvette uzun süreli bir banyonun bedeni rahatlattığını belirten uzmanlar, ancak, öncelikle suyun çok sıcak olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar, aksi takdirde, enerjinin azalıp tansiyon yükselebileceği uyarısında bulunuyor.

#17.01.2006 13:46 0 0 0
  • SU'ya bayilirim.. atin beni denizlere, hic cikmam ordan
#17.01.2006 18:28 0 0 0
  • bende tam bir su tutkunuyum.EE BURCUM DA YENGEÇ.
#19.01.2006 11:22 0 0 0
  • bende suya bayılırım.hele yazın sudan çıkmam
#24.01.2006 17:14 0 0 0
  • cok tesekkürler bilgilerin icin cadikizcim
#31.01.2006 18:38 0 0 0