Malzemeler:

100gr tereyağı
yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
3 yumurta
1/3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı badem, soyulmuş ve robottan geçirilmiş
2 ayva tatlısı
üzerine: ayva tatlısından artan şerbet

Hazırlanması:

1)Tereyağını ve şekeri çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
2)Unu ve kabartma tozunu karıştırın. Bademleri una katın. Bu karışımı büyük metal bir kaşıkla yumurtalı karışıma ilave edin. Ayva tatlılarından birini ince ince dilimleyip karışıma ekleyin.
3)Karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. Diğer ayvayı da ince ince dilimleyip hamurun üzerine dizin.
4)Önceden ısınmış 170C fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişince çıkarıp soğutun ve üzerine fırça ile tatlının şerbetini sürün.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 580
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 09:54
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 02:16
Ellerine Saglik
casper Tarih: 11.04.2006 23:34
paylaşımın için teşekkür ederim
stealth-36 Tarih: 19.03.2006 14:26
kardeş seni alan yaşadı allah sahıbıne bagışlasın harıka cok sagol sunumlarn icin teşekkurler
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:57
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:54
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Serendipity Tarih: 03.03.2006 12:13
eline sağlık

paylaşım için teşekkürler

çok lezzetli gözüküyor
ECE_06 Tarih: 02.03.2006 23:30
Refik bey kardeşim bu kadar güzel pastalar yapabildiğinize göre mutfakta eşinize çok yardım ediyorsunuzdur kutluyorum sizi ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:18
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık