GEREÇLER: bir porsiyon Kalamar
10 ila 15 yem.kasigi normal beyaz Un
1 cay kasigi Tuz 4 veya 5 yem.kasigi Mayonez
kücük kiyilmis 3veya4 dis sarimsak
8-10 yaprak ince kiyilmis maydanoz

YAPILIŞI: ilk önce Mayonez,Sarimsak,Maydanoz uygun bir kabda karistirilarak Tartar sosu elde edilir.Daha sonra iyice yikanan Kalamarlar serce parmak kalinliginda halka seklinde dogranir,ve bu dogranan Kalamarlar iyice Un ile karistirilir,bir elek veya kevgir yardimi ile fazla olan Unu elenir daha önceden kizdirilmis fritözde Kalamarlar pembelesinceye kadar kizartilir.Fritözden cikarirken üzerine biraz tuz serpistirilir.servis tabagina bosaltilip tabagin kenarinada tartar sosundan koyarak servis yapilir.

SERVİS ÖNERİLERİ: Sos önceden hazirlanmali

sicak servis yapilmali.AFİYET OLSUN...

Etiketler:
babadostu61 babadostu61
Üyenin Yeni Konuları Kıbrıs Tatlısı Acili Ezme
Üyenin Populer Konuları Acili Ezme Kıbrıs Tatlısı
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 955
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:19
paylaşım için çok thanks....
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:33
sağoll eline sağlık
elma kurdu Tarih: 02.01.2008 16:27
saolasın
Garip07 Tarih: 22.12.2006 02:55
paylasim icin tessekürler
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 23:39
Paylaşım için çok sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:12
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık :70:
casper Tarih: 05.02.2006 16:19
valla şahane bir tarif kalamar bayılırm zaten
serhatbey_066 Tarih: 24.01.2006 23:09
elinize sağlık
SU-PERISI Tarih: 21.01.2006 00:28
elinize sağlık