Kalamar

Son güncelleme: 08.07.2008 07:19
  • GEREÇLER: bir porsiyon Kalamar
    10 ila 15 yem.kasigi normal beyaz Un
    1 cay kasigi Tuz 4 veya 5 yem.kasigi Mayonez
    kücük kiyilmis 3veya4 dis sarimsak
    8-10 yaprak ince kiyilmis maydanoz

    YAPILIŞI: ilk önce Mayonez,Sarimsak,Maydanoz uygun bir kabda karistirilarak Tartar sosu elde edilir.Daha sonra iyice yikanan Kalamarlar serce parmak kalinliginda halka seklinde dogranir,ve bu dogranan Kalamarlar iyice Un ile karistirilir,bir elek veya kevgir yardimi ile fazla olan Unu elenir daha önceden kizdirilmis fritözde Kalamarlar pembelesinceye kadar kizartilir.Fritözden cikarirken üzerine biraz tuz serpistirilir.servis tabagina bosaltilip tabagin kenarinada tartar sosundan koyarak servis yapilir.

    SERVİS ÖNERİLERİ: Sos önceden hazirlanmali

    sicak servis yapilmali.AFİYET OLSUN...
#19.01.2006 18:11 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#20.01.2006 09:20 0 0 0
  • elinize sağlık
#20.01.2006 23:28 0 0 0
  • elinize sağlık
#24.01.2006 22:09 0 0 0
  • valla şahane bir tarif kalamar bayılırm zaten
#05.02.2006 15:19 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık
#10.02.2006 00:12 0 0 0
  • Paylaşım için çok sağol, ellerine sağlık
#22.02.2006 22:39 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 01:55 0 0 0
  • saolasın
#02.01.2008 15:27 0 0 0
  • sağoll eline sağlık
#18.04.2008 16:33 0 0 0
  • paylaşım için çok thanks....
#08.07.2008 07:19 0 0 0