Mutfağa dikkat

Son güncelleme: 06.04.2006 10:41
  • noimage

    Mutfakta geçirilen zamanın artmasıyla birlikte, burada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da önem kazanıyor. Özellikle çocukları görünmez tehlikelerden korumak için küçük önlemler almak şart. İşte mutfakta dikkat edilmesi gereken ayrıntılar...

    * Çocuklar, fırın sıcakken cam kaplı yüzeylerine dokunabilirler ve istenmeyen yanıklar doğabilir. Bu nedenle fırınlarınızı tercihen ankastre cihaz dolabının ortasında konumlandırmaya gayret edin.

    * Yanlışlıkla sönmüş ocak ve fırınların tehlikeli tuzaklarla dolu olduğunu asla unutmayın.

    * Küçük elektrikli ev aletlerini, çocukların uzanamayacağı yerlere koyun. Ayrıca bu aletleri kullanmadığınız zaman prizden çıkarın.

    * Kullanışlı bir mutfak için; evye ve ocağın birbirine en optimal yakınlıkta konumlanmasına, bir kapı veya geçitle birbirlerinden ayrılmamasına dikkat edin. Rahat bir kullanım için; mutfak dolaplarının ve tezgahın yüksekliğinin mutfağı devamlı kullanacak kişinin boyuna göre planlanması gereğini unutmayın.

    * Ağır mutfak gereçlerini alt dolaplara, daha hafif olan bardak gibi gereçlerin ise üst dolaplara konulmasına özen gösterin. Tencere ve tavaların konduğu derin çekmece içlerinde, çekmecenin açılıp kapanması sırasında, kaymasını önleyici malzemeler bulundurun.

    * Mutfak ve banyo mekanında kaymayan döşeme malzemeleri kullanın ve yere dökülen malzemeleri hemen silip kurulayın.

    * Kabarıp çatlamayan, su geçirmeyen malzemelerin mutfakta kullanımı her zaman daha doğru olacaktır. Yer seramiklerinin çok uzun bir süre kullanımından doğan bıkkınlık halinde veya başka nedenle değiştirilmesinin güç olacağını unutmayın. Yere döşeyeceğiniz malzeme seçiminde bunu göz önünde bulundurun.

    * Kimyasal malzemelerin, bıçak ve diğer potansiyel tehlikeli malzemelerin bulunduğu çekmecelerin veya dolapların çocuk kilidi taşımasına dikkat edin. Mutfakta daima bir yangın söndürücü ve yangın örtücü battaniye bulundurun.

    * Bulaşık makinesinde bulaşık yıkamak ve bulaşıkları sıcak suyla durulayıp sıcak buhar altında dezenfekte etmek, bakteri deposu olmuş bir bezle yapılan kurulamadan her zaman daha sağlıklıdır. Bulaşık makinesinin yarattığı güçlü su darbeleri bulaşıklarınızı pis kokulardan ve yağ artıklarından arındırır.

    * Tezgahlarda kırıntıların birikme ve yuvalanmasına neden olacak bitişlerden, birleşimlerden kaçının. Kulpları kolayca temizlenebilecek malzemelerden seçin.
#20.01.2006 00:12 0 0 0
  • bilgilerin icin tesekkürler canim
#20.01.2006 15:51 0 0 0
  • çok doğru şeyler bunlar çok sağol cadıkız
#20.01.2006 17:45 0 0 0
  • Bilgilerin icin cok tesekkürler cadikizcim
#22.01.2006 14:57 0 0 0
  • bunlar dikkat edilmesi gereken çok önemli hususlar,teşekkürler
#31.01.2006 17:05 0 0 0
  • biz bayanların ömrü mutfakta geçiyor,onun için çok dikkat etmemiz gerekir temizliginden,mutfak eşyalarının konulacagı yerleri iyi ayarlamalıyız
#06.04.2006 10:41 0 0 0