alabalık filetosu nasıl yapılır - alabalık filetosu nasıl çıkarılır - alabalık filetosu nasıl hazırlanır



BALIĞIN İÇİNİN TEMİZLENMESİ.

Bıçakla balığın kafasını kesip, karnını yararak içini boşaltın. Sonra soğuksuyla yıkayın.

KILÇIĞIN GEVŞETİLMESİ.

Balığı tezgâha ya da kesme tahtasına yerleştirip, parmağınızla hafif hafif bastırarak baştan kuyruğa kadar kılçığını gevşetin.

KILÇIĞIN AYIRILMASI.

Balığı döndürüp, tezgâha ters yayın. Bir elinizle baş tarafından tutup,bıçağı kılçık ile et arasına kaydırarak, kılçığı ayırın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4200
favori
like
share