Porselen

* Porselenlerinizi ateşle direk temas ettirmeyin. Çünkü ateş porselen üzerinde şok etkisi yaratır ve kırılmasına neden olur.

* Porselenlerinizi derin dondurucuya koyabilirsiniz ancak dondurucudan çıkartığınız malzemenizi oda sıcaklığında bir süre bekletmeden fırına koymayın.

* Metal çatal ve bıçaklar, porselenin üzerinde iz bırakabilir.

* Porselenlerin üzerinde kalan çay ve kahve lekelerini porselen temizleme tozu ya da diş temizleme tozu yardımıyla çıkarabilirsiniz.

* Yıkama sırasında sıvı veya krem temizlik ürünleri kullanmayı tercih edin. Çünkü sert temizlik maddeleri ve tel porselenlerinize zarar verir.

* Kurumuş yemek artıkları, porselenlerinizin dekorlarının zedelenmesine sebep olabilir. Bu yüzden yıkama işlemini yemek artıkları kurumadan yapın.

* Eğer porselenlerinizin desenleri altın rengindeyse bulaşık makinesi yerine elde yıkayın.

* Kullandığınız su yüksek oranda kireç içeriyorsa, takımlarınızı kireç önleyici bir deterjanla yıkayın.

* Tabak ve fincanlarınızı üst üste koyarken aralarına ince bir kağıt yerleştirin. Çünkü tabağın altındaki sırsız kenar hamuru, sır ve altın dekorları zedeleyebilir.

Kristal

* Kristalleriniz daima sıvı bulaşık deterjanıyla yıkayın. Yıkama sırasında kristallerin çizilmemesi için elinizdeki yüzükleri de çıkarın.

* Ağız kısımları bardakların en ince ve en hassas kısımları olduğu için bardakları ters çevirmeyin.

* Kristallerinizi dolaba yerleştirirken parçaların arasında mesafe bırakın. Çünkü kristaller yüksek sıcaklıkta genleşip diğer parçalara değerek kırılabilir.

Gümüş

* Gümüş, oksitlendiği ve karardığı için saklanmaya uygun değildir. Bu yüzden gümüşlerinizi sık sık kullanın.

* Gümüşlerinizi saklamak istediğinizde yassı ve kumaş kaplı kutuları tercih edin. Böylece aksesuvarlarınızı, toz ve kararmaya neden olan diğer kükürt kaynaklarından korumuş olursunuz.

* Gümüşlerinizin rengini ve parlaklığını koruması için pamuklu bir kumaş ile temizleyin.

* Gümüşlerinizi kalorifer gibi ısı kaynaklarından uzak tutun.

* Gümüşlerinizi cilalarken aşındırmayan bir bez veya doğal kılları olan bir diş fırçası kullanın.

* Gümüşlerinizi sıvı deterjan kullanarak sıcak suda yıkayın. Bulaşık makinesi yerine elde yıkamayı tercih edin. Eğer bıçaklarınızın ağzı paslanmaz çelikten yapılmış ise diğer gümüşlerinizle birlikte yıkamayın. Çünkü üzerlerinde siyah noktalar oluşabilir.

* Bulaşık makinesi kullanmak zorunda kalırsanız gümüşlerinizi yemek takımlarınızın uzağına yerleştirin ve makine kurutma programına geçmeden eşyalarınızı makineden çıkarın.

* Tuz da gümüşün oksitlenmesine sebep olur. Eğer sürekli kullanmıyorsanız, tuzluk ve biberliklerinizin içini kaldırmadan önce boşaltın.

Çelik

* Çelik takımlarınızı leke olmaması için uzun süre suda bekletmeyin. Temizliği sıcak ve köpüklü suyla yapın.

* Eğer bulaşık makinesinde yıkayacaksanız yumuşak bir deterjan kullanın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
casper Tarih: 25.01.2006 12:38
tşkler cadıkızcım
missx Tarih: 24.01.2006 12:05
sağolasın cadıkızım
SU-PERISI Tarih: 23.01.2006 17:12
faydalı bilgilerin için saol cadıkızcım
FadiK Tarih: 22.01.2006 15:58
Bilgilerin icin cok tesekkürler cadikizcim
eBRuLy Tarih: 22.01.2006 11:41
Saol canim bilgilerin icin