Porseleni elde yıkayın, gümüşü parlatın

Son güncelleme: 25.01.2006 11:38
  • Porselen

    * Porselenlerinizi ateşle direk temas ettirmeyin. Çünkü ateş porselen üzerinde şok etkisi yaratır ve kırılmasına neden olur.

    * Porselenlerinizi derin dondurucuya koyabilirsiniz ancak dondurucudan çıkartığınız malzemenizi oda sıcaklığında bir süre bekletmeden fırına koymayın.

    * Metal çatal ve bıçaklar, porselenin üzerinde iz bırakabilir.

    * Porselenlerin üzerinde kalan çay ve kahve lekelerini porselen temizleme tozu ya da diş temizleme tozu yardımıyla çıkarabilirsiniz.

    * Yıkama sırasında sıvı veya krem temizlik ürünleri kullanmayı tercih edin. Çünkü sert temizlik maddeleri ve tel porselenlerinize zarar verir.

    * Kurumuş yemek artıkları, porselenlerinizin dekorlarının zedelenmesine sebep olabilir. Bu yüzden yıkama işlemini yemek artıkları kurumadan yapın.

    * Eğer porselenlerinizin desenleri altın rengindeyse bulaşık makinesi yerine elde yıkayın.

    * Kullandığınız su yüksek oranda kireç içeriyorsa, takımlarınızı kireç önleyici bir deterjanla yıkayın.

    * Tabak ve fincanlarınızı üst üste koyarken aralarına ince bir kağıt yerleştirin. Çünkü tabağın altındaki sırsız kenar hamuru, sır ve altın dekorları zedeleyebilir.

    Kristal

    * Kristalleriniz daima sıvı bulaşık deterjanıyla yıkayın. Yıkama sırasında kristallerin çizilmemesi için elinizdeki yüzükleri de çıkarın.

    * Ağız kısımları bardakların en ince ve en hassas kısımları olduğu için bardakları ters çevirmeyin.

    * Kristallerinizi dolaba yerleştirirken parçaların arasında mesafe bırakın. Çünkü kristaller yüksek sıcaklıkta genleşip diğer parçalara değerek kırılabilir.

    Gümüş

    * Gümüş, oksitlendiği ve karardığı için saklanmaya uygun değildir. Bu yüzden gümüşlerinizi sık sık kullanın.

    * Gümüşlerinizi saklamak istediğinizde yassı ve kumaş kaplı kutuları tercih edin. Böylece aksesuvarlarınızı, toz ve kararmaya neden olan diğer kükürt kaynaklarından korumuş olursunuz.

    * Gümüşlerinizin rengini ve parlaklığını koruması için pamuklu bir kumaş ile temizleyin.

    * Gümüşlerinizi kalorifer gibi ısı kaynaklarından uzak tutun.

    * Gümüşlerinizi cilalarken aşındırmayan bir bez veya doğal kılları olan bir diş fırçası kullanın.

    * Gümüşlerinizi sıvı deterjan kullanarak sıcak suda yıkayın. Bulaşık makinesi yerine elde yıkamayı tercih edin. Eğer bıçaklarınızın ağzı paslanmaz çelikten yapılmış ise diğer gümüşlerinizle birlikte yıkamayın. Çünkü üzerlerinde siyah noktalar oluşabilir.

    * Bulaşık makinesi kullanmak zorunda kalırsanız gümüşlerinizi yemek takımlarınızın uzağına yerleştirin ve makine kurutma programına geçmeden eşyalarınızı makineden çıkarın.

    * Tuz da gümüşün oksitlenmesine sebep olur. Eğer sürekli kullanmıyorsanız, tuzluk ve biberliklerinizin içini kaldırmadan önce boşaltın.

    Çelik

    * Çelik takımlarınızı leke olmaması için uzun süre suda bekletmeyin. Temizliği sıcak ve köpüklü suyla yapın.

    * Eğer bulaşık makinesinde yıkayacaksanız yumuşak bir deterjan kullanın.
#21.01.2006 23:56 0 0 0
  • Saol canim bilgilerin icin
#22.01.2006 10:41 0 0 0
  • Bilgilerin icin cok tesekkürler cadikizcim
#22.01.2006 14:58 0 0 0
  • faydalı bilgilerin için saol cadıkızcım
#23.01.2006 16:12 0 0 0
  • sağolasın cadıkızım
#24.01.2006 11:05 0 0 0
  • tşkler cadıkızcım
#25.01.2006 11:38 0 0 0