Yıllardır kansere neden olduğu bilinen patates kızartması, meğer kanserin ilacıymış. Alman bilimadamları, "Kızarmış patateste bulunan antioksidan, C vitamini etkisi yapıyor" diyor.
Patates kızartması ilaç!
'Patates kızartması sağlığa zararlıdır' görüşü, tarihe gömüldü. Yapılan son araştırmalara göre; kızarmış patates, kanserle savaşta önemli rol oynuyor.
Herkesin sevdiği besin
Sağlık konusunda her gün yeni bir bilgiye ulaşan tıp adamları, bu kez adeta bir tabuyu yıktı. Alman bilimadamları, "Patates kızartması sağlığa zararlı" tezini çürüterek, herkesin severek yediği kızarmış patatesi akladı. Araştırmayı yapan uzmanlar patatesin özellikle kızartıldığında antioksidan etkisi olan serbest radikaller oluşturduğunu, bunun da kansere karşı mücadelede büyük rol oynadığını belirtti.
Fritöz, tava farketmez
Araştırmayı yapan Dr. Norbert Haase, "Fritözde ya da tavada kızarmış patateslerdeki antioksidan etki vücudumuzda C vitaminin gösterdiği etkiyle tıpatıp aynı. Bu da patatesin kansere karşı mücadelede birebir olduğunu gösteriyor" dedi. Patatesin yararlarının bununla kısıtlı olmadığını belirten Haase, "İçerisindeki kalsiyum, potasyum, vitamin C ve önemli minerallerden dolayı patatesin kemik yapısını güçlendirdiğini, vücudumuz için vazgeçilmez olduğunu" söyledi.