* Kuru fasulye, nohut, bakla, bezelye, mercimek, yeşil fasulye, soya ve yulafta bol miktarda saponin bulunuyor. Bunlar da hücrelerdeki DNA mutasyonlarını önleyerek antikanserojen etki gösteriyorlar. Bu yüzden kuru baklagilleri sıklıkla tüketmek gerekiyor.

* Yağsız süt ürünleri, protein ve kalsiyumca zengin, doymuş yağdan fakir besinler. Kemik, diş ve kasların yapısını sağlamlaştırıyor. Yüksek kan basıncının kontrolünde büyük ölçüde yardımcı olan potasyum içeriyor.

* Yüksek ısıda pişirilen, kızartılan etlerin içinde kanserojen etki yapan heterosiklik aminler oluşuyor. Önlemek için fırınlama, buharda veya mikrodalgada pişirmek gerekiyor.

* Beyaz unlu gıdalar, pirinç, patates ve tüm şeker katkılı gıdaların glisemik indeksi yüksek. Bu da erken yaşlanma nedeni. Beyaz pirinç yerine, posa bakımından zengin esmer pirinç ve bulgur tercih etmek iyi çözüm.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1005
favori
like
share
sensiz_kaldim058 Tarih: 26.01.2006 03:16
bılgınız ıcın tsk
DİDEM Tarih: 23.01.2006 21:39
faydalı bilgileriniz için teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 23.01.2006 21:33
aynen bende öyle yapıyorum ,saglıgıma düşkünümdür.
SU-PERISI Tarih: 23.01.2006 15:24
ellerine sağlık teşekkürler
casper Tarih: 23.01.2006 12:57
teşekkürler kuru baklagiller kalp içinde çok faydalı
XMaSteR Tarih: 23.01.2006 07:43
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım
serhatbey_066 Tarih: 22.01.2006 17:17
eline sağlık arkadasım cok güzel bilgiler
doktoruydu Tarih: 22.01.2006 14:33
eline sağlık
teşekkürler