MİDYE DOLMA



MALZEMELER
60 adet midye (büyük boy)
600 gr zeytinyağı
8 su bardağı su
250 gr kuş üzümü
1.5 kilo soğan
1 demet dereotu
200 gr. beyaz fıstık
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı toz şeker
karabiber
yenibahar
tarçın
tuz

HAZIRLANIŞI
Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün. Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin. Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın

Etiketler:
stronghold stronghold
Üyenin Yeni Konuları
Üyenin Populer Konuları
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 474
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:44
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:06
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 12.02.2006 11:58
eline emeğine sağlık
refik Tarih: 24.01.2006 12:07
paylaşımların için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 23.01.2006 17:25
eline emegine sağlık arkadaşım