Özerten istifa etti

Son güncelleme: 23.02.2006 11:50
  • Özerten istifa etti

    Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ufuk Özerten, görevinden istifa etti.

    Özerten, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, arkadaşlarıyla birlikte görevlerini bıraktıklarını açıkladı.

    Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ufuk Özerten, Türk futbolunun ve hakemliğinin önünü açmak için görevinden istifa ettiğini belirterek, "8 aylık görev süresi içinde veremeyeceğim hiçbir hesap bulunmuyor. Adam gibi geldik, adam gibi gidiyoruz" dedi.

    TSYD Ankara Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ufuk Özerten, Haluk Ulusoy'un Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına seçilmesinin ardından 8 MHK üyesi ile görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Türk futbolunun ve hakemliğini önünü açmak için istifa ettiğini belirten Özerten, "Görev yaptığım 8 ayda duruşumda hiçbir değişiklik olmamıştır. Adam gibi geldik, adam gibi gidiyoruz. Hareketlerimizden hiçbir taviz vermedik. Bu 8 ayda veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Hakemlerimizden adil ve eşit olmalarını istedik. Hakemlerimize karşı da elimizden geldiği kadar adil davrandık. Türk hakemliğine güvenim devam ediyor. Türk hakemi dünyada üst sıralarda yer alabilecek güçtedir. Yeter ki duruşlarını hiçbir zaman bozmasınlar. Bizim duruşumuzun da onlara geçtiğini düşünüyorum. Levent Bıçakcı'ya da MHK'ya yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Görev süresinde hakemlerin eğitimlerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Özerten, "Türk hakemi her şeyin en iyisine layıktır. Arkamızda inşallah, Hakkari de ayağına çivi batıp, arkadaşının acısını Edirne'den hisseden bir hakem camiası bıraktığımıza inanıyorum" dedi. Görev süresinin kısa olmasına bağlı olarak yapamadığı şeyler da bulunduğunu belirten Özerten, "Gönlüm rahat. Gözüm arkada kalmadan görevimi bırakıyorum. Türk hakemlerine son diyeceğim; sahaya dimdik çıkın, sahadan içeriye dimdik girin. Takımlara adil ve eşit olun, kul hakkı yemeyin" ifadelerini kullandı.

    Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ufuk Özerten, "En sıkıntı duyduğunuz maç hangisi ?" sorusuna, Anelka'nın elle gol attığı Konyaspor-Fenerbahçe maçını kolay kolay unutmayacağını söyledi. Serdar Tatlı'nın FIFA kokartı alamamasının içinde bir 'uhde' olarak kaldığını belirten Özerten, "Türk futboluna yıllarca başarılı bir şekilde hizmet eden Serdar Tatlı'ya bu kokartı veremedim" dedi.

    Açıklamayı düşünmediği haftanın hakem puanlarını da Levent Bıçakcı yönetiminin 'şeffaflık' anlayışı çerçevesinde son kez açıkladığını belirten Özerten, Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçının hakemi Yunus Yıldırım'ın 8, Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor maçının hakemi Erol Ersoy'un 8.2, Ankaragücü-Vestel Manisaspor maçının hakemi Süleyman Abay'ın 8, Gaziantepspor-Samsunspor maçının hakemi Cüneyt Çakır'ın 8.4, Çaykur Rizespor-Diyarbakırspor maçının hakemi Oktay Demiray'ın 8.3, Ankaraspor-Denizlispor maçının hakemi Bülent Demirlek'in 8.4, Kayserispor - Trabzonspor maçının hakemi Fırat Aydınus'un 7.9, Konyaspor-Galatasaray maçının hakemi Metin Tokat'ın 7.9, Malatyaspor-Sivasspor maçının hakemi Bülent Yıldırım'ın da 8.3 puan aldığını bildirdi.

    Levent Bıçakcı döneminde başkanlık görevine getirilen Ufuk Özerten, TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nda Ayhan Bermek'in listesinde yer alıyordu.

    Ufuk Özerten, Haluk Ulusoy'un başkan seçilmesiyle görevinden istifa edeceğinin sinyalini geçtiğimiz hafta vermişti.


    MHK Başkanlığı'na Mustafa Çulcu getirildi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni yönetim kurulunun, Beylerbeyi'ndeki tesislerinde yaptığı toplantı sonunda Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanlığına Mustafa Çulcu getirildi.
#23.01.2006 19:10 0 0 0
  • Haber için teşekkürler arkadaşım..
#24.01.2006 09:39 0 0 0
  • nasiL geLdigini biLmioz NELER YAPTIGINI BİLİOZ NasiL gittiginde beLLi

    güLe güLe özerten
#24.01.2006 14:36 0 0 0
  • haber için tesekkurler arkadasım
#14.02.2006 14:56 0 0 0
  • sağol kardes
#23.02.2006 11:50 0 0 0