hünnap meyvasi - hünnapın faydaları - hünnapın tıbbi etkileri - hünnap nasıl kullanılır



Hünnap (Zizyphus lotus, Vulgaris): 7 metreye kadar uzayabilen, sarı çiçekli ve dikenli bir ağaç olan Hünnap ağacının; kabukları kırmızı, çekirdekleri sert, zeytine benzeyen yemişidir. Hünnap meyvesi, çiğde olarak da bilinir. Pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir.

Hünnap Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Vücuda rahatlık verir. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser ve balgam söktürür. Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. Kanı temizler. İdrar söktürücü etkisi ile kabızlığa karşı etkilidir. Şeker hastalığına karşı faydalıdır.

Hünnap Nasıl Kullanılır? Hünnap meyvesi toplanıp güneşte kurutulduktan sonra çerez olarak ya da suda kaynatılarak kullanılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3539
favori
like
share
DİDEM Tarih: 25.03.2010 21:30
Tadı elmaya benziyor çok lezzetli , ama sanırım akdeniz tarafında oluyor
konyada hiç görmedim :5:
değerli bilgiler için teşekkürler ablacığım:3: