Beyran

Son güncelleme: 21.03.2006 00:17
  • Malzemeler

    Kemikli gerdan 1 kg.
    Karabiber 50 gr.
    Pirinç 300 gr.
    Sarmısak 10 diş
    Yaprak biber 100 gr.
    İç yağı 100 gr.
    Tuz 100 gr

    YAPILIŞI:
    Bir tencerede 1 kg. et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır. Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Başka bir tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dakika sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacakk şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et, et suyu, sarmısak kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur.

#24.01.2006 11:12 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#29.01.2006 14:36 0 0 0
  • tesekkurler arkadasım
#11.02.2006 20:51 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:07 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:17 0 0 0