HAVUÇ BÖRTME

Son güncelleme: 03.07.2006 16:06
  • MALZEME:

    Havuç 1 kg.
    Kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı
    Zeytinyağı 3/4 su bardağı
    Tuz
    Sarmısak 4 diş
    Süzme yoğurt 2 su bardağı

    YAPILIŞI:

    Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarmısakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın. Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın. Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın. Ilınmış havuçları, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın. Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın.



#24.01.2006 11:27 0 0 0
  • ellerinize sağlık teşekkürler
#29.01.2006 12:23 0 0 0
  • tavsiye ederim bunu da denemiştim
#05.02.2006 15:37 0 0 0
  • ellerinize sağlık teşekkürler
#13.02.2006 18:32 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 22:21 0 0 0
  • tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
#22.05.2006 14:42 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#01.07.2006 22:52 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 16:06 0 0 0