MALZEME:

Havuç 1 kg.
Kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Tuz
Sarmısak 4 diş
Süzme yoğurt 2 su bardağı

YAPILIŞI:

Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarmısakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın. Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın. Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın. Ilınmış havuçları, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın. Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın.



Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 384
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 17:06
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 23:52
Ellerine Saglik
demet Tarih: 22.05.2006 15:42
tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 23:21
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 19:32
ellerinize sağlık teşekkürler
casper Tarih: 05.02.2006 16:37
tavsiye ederim bunu da denemiştim
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 13:23
ellerinize sağlık teşekkürler