* 3 adet havuç
* 3 su bardag1 pirinç
* 2 su bardag1 bezelye (dondurulmus)
* 100 gr.tereyag1
* 4/5 su bardag1 tavuk suyu
* 1 demet dereotu
* Toz seker
* Tuz
Haz1rlan1s1 :
Havuçlar1 ay1klay1p küp seklinde dogray1n. Pirinçleri ay1klay1p y1kay1n. Tereyag1nda havuçlar yumusayana kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler kas1ktan ayr1lma k1vam1na gelince bezelyeleri ekleyin. Tavuk suyunu kat1n.
Tuz ve bir tutam toz sekerle tatland1r1p k1s1k ateste suyunu çekene kadar pisirin. Pilav1n üzerine kas1t havlu serip kapag1n1 kapat1n ve 20 dakika suyunu çekmesini bekleyin.. Dereotunu y1kay1n ve ince ince k1y1n. Pilava kar1st1r1p servise sunun.