tereyağ nasıl yapılır - tereyağ yapımı - evde tereyağ yapımı - tereyağ

Malzemeler

* 200 ml krema
* tuz

Hazırlanışı

1. Krema blendıra alınıp katı madde ayrılıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika karıştırılır.
2. Yağ sütten ayrıldığında tülbent serili bir süzgece alınıp bir kaç saat süzülür.
3. Sütünden ayrılan tereyağı tuz ile karıştırılıp, soğutulduktan sonra servis edilir.

Notlar

* Kremanız bu süreçte önce kabarıp katılaşacak, ardından tekrar sıvılaşacak ve en son olarak ayrılacak.
* Tereyağı yapımında arta kalan su buttermilktir. Kek, pancake, börek yapında kullanılabilir harika olur.
* 200 ml kremadan 60 gram kadar tereyağı yani büyük bir çay bardağını dolduracak miktarda çıktı.
* İyice süzülen tereyağını buzlu su dolu bir kaba alıp yıkayabilirsiniz. Bu işlem yağınızın daha uzun dayanmasını sağlayacak. Ben çok az miktarda yaptığım için bu bölümü atladım.
* Blendırınızın gücüne bağlı olarak süre uzayıp kısalabilir. Mikser, mutfak robotu, smoothie maker, rondo aklınıza ne tip bir karıştırma aleti geliyorsa hepsini bu işte kullanabilirsiniz. Hatta, içki yapımında kullanılan kapaklı shakerlarla, alelade bir kavanozu uzun süre çalkalayarak da yapabilirsiniz.


alıntıdır/devletşah

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3923
favori
like
share
asl8835 Tarih: 28.12.2010 09:23
merhaba arkadaşalar,

Evde tereyağ yapmak çok basit, hemde sağlıklı tereyağları elde etmek ise çok keyifli...

bulunan evde tereyağ ve kaymak yapma makinası ile sütten kaymak, yoğurttan ise tereyağ elde etmeniz mümkün..Aşağıdaki linke tıklayarak makinayı inceleyebilirsiniz...


Edit : Bir-Dost reklam silindi