MALZEME:

Sarı patates 5 adet
Taze soğan 1 demet
Yeşil sivri biber 4 adet
Yumurta 2 adet
Limon 1 adet
Maydanoz 1/2 demet
Tuz Yeteri kadar
Zeytinyağı Yeteri kadar


YAPILIŞI:

Bolu kaplıcalarının orijinal bir yemeğidir. Pilav deyince akla bulgur ya da pirinç gelir. Fakat bu doyurucu yemek bir tür patates salatasıdır. Kaynatılmış patatesler soyulur. Kuşbaşı doğranır. Dibi yuvarlak genişce bir kaba konur. Diğer yandan limon sıkılır. Suyu bir kapta tuz ve zeytinyağıyla çırpılır. Sıcak haldeki patateslerin üzerine gezdirilir. Bir iki sefer karıştırılır. Zeytinyağını iyice emen patatesler bir kayık tabağına yayılır. Üzerine piyazlık doğranmış soğanlar serilir. Daha sonra lop yumurtalar, halka halka kesilerek üstüne konur. Hepsinin üstüne çok ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilir. Çok ince kıyılmış yeşil sivri biberlerle süslenir. Artan zeytinyağı üzerine dökülür. Sıcakdan çıkınca ferahlatıcı lezzetli bir yemektir.


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 359
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:38
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:06
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 11.02.2006 21:54
tesekkurler arkadasım
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 15:29
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık