tavuklu yayla çorbası

Son güncelleme: 20.09.2006 10:31
  • Gereçler:
    2 parça tavuk göğsü
    1 çay bardağı pirinç
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    500 gr yoğurt
    1 çorba kaşığı un
    1 diş sarmısak
    pulbiber
    nane (isteğe bağlı)
    tuz,karabiber

    Yapılışı:
    tavuk göğsünü haşlayıp ince ince liflerine ayırın. bir kapta yoğurt,un ve tuzu iyice çırpın. karışımı,didiklenmiş (liflerine ayrılmış)tavuk göğsünü ve nohutu tencereye koyun ve orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.kaynayınca altını kısın ve 20/25 dk kadar pişirin.bir tavaya biraz sıvıyağ koyun (dilerseniz tereyağı da olabilir)vw biraz kızdırın. rendelenmiş sarmısağı ekleyin.15 sn sarmısağı tavada çevirin. altını kapatın ve pulbiber ile dilerseniz naneyi ekleyin.bu karışımı çorbanızın üzerine dökün. çorbanız servise hazır,afiyet olsun.
    Servis Önerileri:
    sarmısak sevmeyenler eklemeyebilir. tereyağı yerine sıvıyağ tercih edin,daha hafif olacaktir.
#26.01.2006 02:37 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık
#27.01.2006 13:59 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#29.01.2006 01:06 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#24.02.2006 23:52 0 0 0
  • teşekkürler
#07.07.2006 10:26 0 0 0
  • Ellerıne Saglık..
#19.07.2006 23:40 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#27.07.2006 09:04 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#20.09.2006 10:31 0 0 0