Gereçler:
2 parça tavuk göğsü
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gr yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
pulbiber
nane (isteğe bağlı)
tuz,karabiber

Yapılışı:
tavuk göğsünü haşlayıp ince ince liflerine ayırın. bir kapta yoğurt,un ve tuzu iyice çırpın. karışımı,didiklenmiş (liflerine ayrılmış)tavuk göğsünü ve nohutu tencereye koyun ve orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.kaynayınca altını kısın ve 20/25 dk kadar pişirin.bir tavaya biraz sıvıyağ koyun (dilerseniz tereyağı da olabilir)vw biraz kızdırın. rendelenmiş sarmısağı ekleyin.15 sn sarmısağı tavada çevirin. altını kapatın ve pulbiber ile dilerseniz naneyi ekleyin.bu karışımı çorbanızın üzerine dökün. çorbanız servise hazır,afiyet olsun.
Servis Önerileri:
sarmısak sevmeyenler eklemeyebilir. tereyağı yerine sıvıyağ tercih edin,daha hafif olacaktir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 528
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 10:31
ellere emeklere saglik...
minta Tarih: 27.07.2006 09:04
paylaşım için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 19.07.2006 23:40
Ellerıne Saglık..
demet Tarih: 07.07.2006 10:26
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 23:52
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 01:06
emeğinize sağlık teşekkürler
refik Tarih: 27.01.2006 13:59
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık