Gereçler:
MALZEMELER- Hamuru için
1 Adet Yumurta
Bir tutam tuz
5 Bardak su
Alabildiğince un 1 Adet tavuk göğsü (Derili)
Kaynatmak için su
tuz
3 Yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Yapılışı:
Unun ortası açılır. İçine yumurta, tuz, su ve alabildiğince un konur ve hamur yoğrulur. Kulak memesinden az daha fazla olacak. Daha sonra hamur 4 eşit parçaya bölünür. Topaklar birer birer açılır her açtığımız hamur önce boyuna sonra enine kesilir. (Kayseri mantısı hamuru gibi) daha sonra her bir küçük kare iki yanından tutularak ortas çukur kalacak şekilde sıkılır. Tüm hamurlara aynı işlem yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir. Fırına verilir. pembeleşinceye kadar pişirilir. soğuduktan sonra hamular birbirinden ayrılır. Diğer tarafta bir tencerede tavuk haşlanır. haşlanan tavuk tencereden çıkarılır ve tiftilir.Kaynayan suya kızaran mantılar atılır. içine biraz tuz ve yağ eklenir. haşlamaya bırakılırç Daha sonra pişen mantı servis tabağına alınır üzerine tifttiğimiz tavuklar konur ve arzuya göre üzerine karabiber serpilir. AFİYET OLSUN.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 496
favori
like
share
DİDEM Tarih: 05.03.2006 00:16
teşekkürler.
Serendipity Tarih: 03.03.2006 11:31
eline sağlık

paylaşım için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 22:42
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:45
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 02:18
emeğinize sağlık teşekkürler
refik Tarih: 27.01.2006 17:56
tarifleriniz için teşekkürler
genc_ressam_17 Tarih: 26.01.2006 09:44
çok güzel mantı adı çıngıllı ellerine sağlık nurcum yapta bir gün yiyelim