Çıngıllı Mantı

Son güncelleme: 04.03.2006 23:16
  • Gereçler:
    MALZEMELER- Hamuru için
    1 Adet Yumurta
    Bir tutam tuz
    5 Bardak su
    Alabildiğince un 1 Adet tavuk göğsü (Derili)
    Kaynatmak için su
    tuz
    3 Yemek kaşığı tereyağ veya margarin
    Yapılışı:
    Unun ortası açılır. İçine yumurta, tuz, su ve alabildiğince un konur ve hamur yoğrulur. Kulak memesinden az daha fazla olacak. Daha sonra hamur 4 eşit parçaya bölünür. Topaklar birer birer açılır her açtığımız hamur önce boyuna sonra enine kesilir. (Kayseri mantısı hamuru gibi) daha sonra her bir küçük kare iki yanından tutularak ortas çukur kalacak şekilde sıkılır. Tüm hamurlara aynı işlem yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir. Fırına verilir. pembeleşinceye kadar pişirilir. soğuduktan sonra hamular birbirinden ayrılır. Diğer tarafta bir tencerede tavuk haşlanır. haşlanan tavuk tencereden çıkarılır ve tiftilir.Kaynayan suya kızaran mantılar atılır. içine biraz tuz ve yağ eklenir. haşlamaya bırakılırç Daha sonra pişen mantı servis tabağına alınır üzerine tifttiğimiz tavuklar konur ve arzuya göre üzerine karabiber serpilir. AFİYET OLSUN.
#26.01.2006 02:42 0 0 0
  • çok güzel mantı adı çıngıllı ellerine sağlık nurcum yapta bir gün yiyelim
#26.01.2006 08:44 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#27.01.2006 16:56 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#29.01.2006 01:18 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 22:45 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 21:42 0 0 0
  • eline sağlık

    paylaşım için teşekkürler
#03.03.2006 10:31 0 0 0
  • teşekkürler. noimage
#04.03.2006 23:16 0 0 0