Gereçler:
2 adet yaprak jelatin
½ bardak soğuk su
1 ½ bardak sıcak su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz
½ bardak küp şeklinde doğranmış salatalık
½ bardak ince doğranmış yeşil soğan
½ bardak ince doğranmış kırmızı turp
Yapılışı:
1-Jelatini soğuk suda yumuşatın, sıcak suda eritin. içine limon suyu, sirke, ve tuz katın.
2-Jöle hafif donarken, doğranmış sebzeleri karıştırın ve yağlanmış bir kalıba boşaltıp dolapta soğumaya bırakın.
3-Yeşil salata yaprakları üzerine ters çevirin, mayonezle birlikte servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 390
favori
like
share
demet Tarih: 22.05.2006 12:48
teşekkürler, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 22:33
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 12:10
deyişik salata tarifleriniz için teşekkürler arkadaşım
refik Tarih: 27.01.2006 14:48
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık