Gereçler:
UN , SÜT , TEREYAĞI , SU TUZ , YUMURTA , YOĞURT ,
Yapılışı:
Un,yumurta,tuz,su ve süt ile normal kıvamda bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye konularak düzeltilir ve üzerine kaşık veya çatal ile şekil verilir.( baskı şeklinde )Yoğurt sürülerek hazırlanan hamur önceden 250 derecede ısıtılan fırında pişirilir.Sonrasında küçük parçalar halinde bölünen kömbe derin bir servis tabağına tepeleme şeklinde alınır.Sarmısaklı ayran ( koyu olacak ) bu kömbe üzerine dökülür.Not:ayran ılık olacak.Tereyağı bol ve iyice kızgın olacak şekilde ayranlı kömbe üzerine dökülerek servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 468
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 21:02
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 22:56
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
refik Tarih: 30.01.2006 08:15
tarifleriniz için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 16:06
ellerinize sağlık teşekkürler