Babiko

Son güncelleme: 01.03.2006 21:02
  • Gereçler:
    UN , SÜT , TEREYAĞI , SU TUZ , YUMURTA , YOĞURT ,
    Yapılışı:
    Un,yumurta,tuz,su ve süt ile normal kıvamda bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye konularak düzeltilir ve üzerine kaşık veya çatal ile şekil verilir.( baskı şeklinde )Yoğurt sürülerek hazırlanan hamur önceden 250 derecede ısıtılan fırında pişirilir.Sonrasında küçük parçalar halinde bölünen kömbe derin bir servis tabağına tepeleme şeklinde alınır.Sarmısaklı ayran ( koyu olacak ) bu kömbe üzerine dökülür.Not:ayran ılık olacak.Tereyağı bol ve iyice kızgın olacak şekilde ayranlı kömbe üzerine dökülerek servis yapılır.
#26.01.2006 19:17 0 0 0
  • ellerinize sağlık teşekkürler
#29.01.2006 16:06 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#30.01.2006 08:15 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 22:56 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 21:02 0 0 0
  • Babiko Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 01.03.2006 21:02