Acılı Domates Soslu Makarna "Penne Arabiata"

gerecler:
- 1 paket penne makarna
- 4 adet domates
- 6 yemek kaşığı sıvı Sana
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak
- 3 su bardağı domates suyu
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- 1 çay kaşık kuru fesleğen
- 1 adet kesme şeker
- Acısso arzuya göre birkaç damla
- 75 gram kaşar peynir

yapılışı:

Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.

Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz.

Sarımsakları ince ince kıyınız.

Kaşar peynirini rendeleyiniz.

Bir tencerede 4 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı kızdırınız.

Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz.

Doğranmış domatesi ilave ediniz.

Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz,karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız.

Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin.

En son olarak bir kaç damla Acısso ekleyip, ateşten alınız.

Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz.

Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız.

Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız.

Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin. Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız.

Tencerede kalan 2 yemek kaşığı Sıvı Sana kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız.

Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız.

Rende kaşar peynir ile servis ediniz.

Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 731
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 22.05.2006 18:45
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 07.03.2006 15:11
ellerine sağlık ,teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 22:35
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:47
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 02:15
teşekkürler emeğinize sağlık
refik Tarih: 27.01.2006 18:00
tarifleriniz için teşekkürler