Bearnez Sos

gerecler:
-10 gr (1 çorba k.) doğranmış soğan
- 6 adet dövülmüş tane karabiber
- 1 çay k. tarhun veya 1/3 çay k. kuru tarhun
- 1 çorba k. tarhun ve sirke
- 3 yumurta sarısı
- 200 gr Sana
- 1 çorba k. Maydanoz (ince kıyılmış)

yapılışı:
Soğan, tane karabiber, tarhun ve sirkeyi bir tencereye koyun. Hafif ateşte, yaklaşık 1 çorba kaşığı kalıncaya kadar çektirin. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Karışım ılınınca, tenceredeki malzemeye yumurta sarılarını da katıp, benmaride telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, koyulaşıp krema kıvamını alıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılınmaya bırakın.

Eritilmiş ılık Sana'yı bir sicim gibi akıtıp, telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar ilave edin.

Sosu ince bir süzgeçten geçirin. İçine kıyılmış tarhun yaprakları ve maydanozu katın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 765
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:48
sunum için teşekkürler...
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:39
paylasim icin tesekkurler
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:27
paylasim icin tessekürler
olumsuzCO Tarih: 27.10.2006 17:03
:20:iyi hos guzelde bu tarhun dedigin nsl birsey ilk defa bole birsey duyuyorum...?
BoardBeLasi Tarih: 25.10.2006 16:44
paylasim icin tskler
unique Tarih: 22.10.2006 20:44
paylasim icin cok saol ellere emeklere saglik
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 23:45
Paylaşım için çok sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 00:56
teşekkürler, denemek gerek
casper Tarih: 05.02.2006 15:49
bu sosu hangi yemeklerin yanında tavsiyye edersin :2: