İspanyol Yumurtası

Malzeme:
- 2 yemek kaşığı SanaCreme Bonjour
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz - karabiber
- Sarımsaklı Ekmeği için:
- 8 dilim ekmek
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı SanaCreme Bonjour
- 1 yemek kaşığı limonsuyu

hazırlanışı:
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

Sarımsakları ayıklayıp kıyınız.

Domatesleri rendeleyiniz.

Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour'u kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sarımsağı ve salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar pişiriniz.

Daha sonra içine rendelenmiş domatesi, tuz- karabiberi ekleyip 5 dak kaynatınız.

En son olarak içine rendelenmiş peyniri ve kremayı ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra sosu ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine alınız.

Sosu iyice tepsiye yayıp bir kaşıkla 6 adet yumurta için yer açınız.

Yumurtarı açtığınız boşluklara sarısını dağıtmadan düzgünce kırıp, üzerine kekik serpiniz.

Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriniz.

Yumurta pişerken küçük bir kasenin içinde oda sıcaklığında yumusamış Sana Creme Bonjouru, limon suyunu, kıyılmış sarımsağı karıştırınız.

Hazırladığınız karışımı bir bıçak yardımıyla ekmek dilimlerinin üzerine sürünüz.

Bir fırın tepsisinin içine gümüş kağıt serip yağlanmış ekmek dilimlerini içine koyduktan sonra kağıtı iyice kapatınız.

200 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip ispanyol usülü yumurtayla birlikte servis yapınız.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 404
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 19:43
Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:18
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:07
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 11.02.2006 21:49
tesekkurler arkadasım
refik Tarih: 03.02.2006 00:24
ellerine sağlık teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 15:32
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık