acili bötek

Son güncelleme: 01.03.2006 12:24
  • MALZEMELER
    4 kişilik
    2 adet ince kıyılmış taze soğan
    1 diş ince doğranmış sarmısak
    3 yemek kaşığı acılı sos
    1 yemek kaşığı un
    400 gr domates
    1 1/2 çay kaşığı tuz
    1/2 su bardağı bira
    1/4 çay kaşığı acı kırmızı biber sosu
    yoğurt
    2 yumurta
    4 adet sosis
    500 gr bezelye
    500 gr küçük küçük kesilmiş pişmiş patates
    1/4 su bardağı rende kaşarpeyniri
    ayçiçek yağı
    kesilmiş yeşil biber
    dilimlenmiş turp
    4 adet yufka


    HAZIRLANIŞI
    Taze soğanı, sarmısağı, yeşil biberleri 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Acılı sosu ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha bekleyin. Domatesleri, acılı kırmızı biber sosunu ve birayı da ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurt ile yumurtaları ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş acılı sosun 1/3'ünü katın. Bunları büyük bir kaba boşaltın. Kısık ateşte pişirin ve tam kaynamak üzereyken alın. Sosisleri ufalayın ve geniş bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile altüst yapın ve yağını süzün. Sosisleri, patatesleri, bezelyeleri ve rende kaşar peynirinin 1/4'ünü, acılı sosun 1/2'sini orta boy bir kapta karıştırın. Her yufkayı ikiye bölün. Parçaların üzerine 1yemek kaşığı acılı sostan dökün ve yayın. Yufkanın tam ortasına bir miktar sosis koyup dikkatlice yuvarlayın ve ortasından bir tahta kürdan geçirin. fırın tepsisine 1 bardak acılı sos dökün ve yayın. Börekleri dizin sosun geri kalanını üstüne dökün. kalan rende kaşar peynirini de üzerlerine serpin ve fırında 30 dakika pişirin. Kürdanları çıkarın üzerini ince kıyılmış taze soğan ve turp ile süsleyin.
#27.01.2006 00:17 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#27.01.2006 16:59 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#29.01.2006 01:15 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 23:13 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 12:24 0 0 0