MALZEMELER
4 kişilik
1300 gr balkabağı
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
kreton ekmek
1/2 demet dereotu
toz muskat
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 11:39
ellere emeklere saglik..
BoardBeLasi Tarih: 20.07.2006 00:28
Ellerıne Saglık..
demet Tarih: 07.07.2006 15:59
tarif için teşekkürler :107:
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 18:16
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 19:10


Teşekkürler, ellerine sağlık.
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 02:12
emeğinize sağlık teşekkürler
refik Tarih: 27.01.2006 14:53
ellerinize sağlık