Sigarayı Bırakmış Bir İnsan Olarak Yaşamak:

Son güncelleme: 22.10.2022 14:22
  • Sigarayı Bırakmış Bir İnsan Olarak Yaşamak:

    Tebrikler. Şu anda sigarayı terk etmiş bulunuyorsunuz ve ulaştığınız sonuçtan ötürü gurur duymayı hakkediyorsunuz. Uzun bir yoldan geçtiniz ama çok zor olduğu herkes tarafından kabul edilen bir başarıyı elde etmiş olduğunuz için ne kadar sevinseniz azdır.

    Bu güzel duygularla beraber biraz huzursuzluk duymanız da mümkün. Önümüzdeki hafta veya biraz daha uzun süre yeni öğrendiğiniz taktikletre gereksiniminiz olacak. İşin zor tarafı bitti ama gene de sizin, yepyeni bir size alışmanız gerekecek. Temel Kuralları uygulayıp tehlike bölgelerine dikkat edip kişisel güveninizi yüksek tutmak suretiyle, sigarayı terk etmiş bir insan olarak kalmanıza yardımcı olun.

    Yapın :

    En az iki ay egzersizlere devam edin ve sağlıklı bir gıda rejimi uygulayın.
    Kendinizi o kadar iyi hissedebilirsiniz ki, programının bu bölümünü hayat boyu bırakmak istemeyebilirsiniz.

    Evde kalan sigaraların ve küllüklerin hepsini hemen çöpe atın. Eğer bazı küllükler kıymetliyse, bunları temizleyip cilalayın. İçlerine de ya düşük kalorili çerezler ya da suda yüzen çiçekler koyun. Hatta isterseniz daha ileri gidip, evinize ve/veya işyerinize "Lütfen Sigara İçmeyiniz" türünden levhalar asın.
    Ya -varsa- "sigara bırakma arkadaşınız"la ya da sigarayı bırakmış dostlarınızla biraz vakit geçirin. Nasıl terk ettiğinizi, dürtülerinizi ve duygularınızı paylaşın. Birbirinize sigarayı bırakmış kişiler olarak düşünme ve dürtülere/ ÇIN lamalara karşı dayatma konusunda yardımcı olun
    Artık, ÇIN lamalar başlangıçta olduğundan daha şiddetli değildirler ama bir süredir onlarsız yaşamaya alıştığınız için size öyle gelebilir. Bu, sigarayı bıraktıktan sonra bir iki hafta içinde veya aylar sonra tekrarlayabilir. ÇIN lamaların muhtemel seyri,aşağıda yer alan grafikte örnek olarak gösterilmiştir.

    Şiddetli ÇIN lama



    Terk günü 1. Ay* 2. Ay* 3. Ay*

    Sanki vücudunuz, uyum sağlamanızın sonuna doğru size soruyor: "Sen gerçekten sigarayı içmemeyi seçmek istiyor musun?" Eğer bunu bilirseniz; ÇIN lamalar geri dönünce; yapacaklarınızla vereceğiniz cevabı da bilirsiniz.

    Her ÇIN lama gelişinde: "Evet sigara içmemekte kararlıyım" derseniz çınlama geçer. Unutmayın, her geçiştirdiğiniz çınlamadan sonraki daha kolay geçiştirilir. Bir de bakarsınız ki çınlamalar gitmiş ve siz artık tam anlamıyla sigarayı terk etmiş, başarılı ve sağlıklı bir insansınız.

    Sigara her ne sebep ile olursa olsun sizi ÇIN lattığı zaman, kendi kendinize şu sözü tekrar edin:

    Sigara içmemeyi seçiyorum

    Sigarayı bıraktım sözü yerine bu cümleyi alışkanlık haline getirmelisiniz.

    Eğer yukarda saydığımız çabaları harcayıp kendi başınıza sigaradan kurtulmayı başaramadıysanız bizden yardım isteyebilirsiniz:

    Sigara Bırakmak İsteyenlere S.S.Vakfı'nın Uyguladığı

    1 Saatte (Üç gün üst üste yirmişer dakikada)

    Sigara Bırakmada, Işınlı Uygulama Tekniği Nedir ?
#21.07.2004 23:56 0 0 0
  • Sigara İçmiyorum ve Saglıklıyım.....
#07.12.2004 13:16 1 0 0
#22.10.2022 14:22 0 0 0