Probiyotiklerin görevleri neler?

Son güncelleme: 29.01.2006 19:02
  • Prebiyotik maddeler, sindirim sistemi boyunca vücutta emilmeden kalın bağırsağa gelen ve kalın bağırsaktaki yararlı bakterilerin gelişimini ve aktivitelerini olumlu yönde etkileyen maddelerdir. Günlük lif ihtiyacımız 20-35 gr.'dır ve bunun karşılanması için gün içinde sebze-meyve, kepekli ürünler ve kuru baklagillerden en az 3-4 porsiyon yenmesi gerekir. Sebze, meyve ve tahıllarda doğal olarak bulunan lifler bağırsaktaki yararlı bakterileri uyararak, prebiyotik etki sağlar. Prebiyotik maddeler, sindirim sistemi boyunca vücutta emilmeden kalın bağırsağa gelen ve kalın bağırsaktaki yararlı bakterilerin gelişimini ve aktivitelerini olumlu yönde etkileyen maddelerdir.
#28.01.2006 09:33 0 0 0
  • faydalı bilgilerin için teşekkürler.
#28.01.2006 15:09 0 0 0
  • eline sağlık

    paylaşımına teşekkürler


#28.01.2006 17:04 0 0 0
  • ellerine sağlık kardeşi teşekkürler
#28.01.2006 17:41 0 0 0
  • emegine saglik
#28.01.2006 20:39 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık kardeşim
#29.01.2006 18:54 0 0 0
  • ellerine sağlık kardesim
#29.01.2006 19:02 0 0 0