Prebiyotik maddeler, sindirim sistemi boyunca vücutta emilmeden kalın bağırsağa gelen ve kalın bağırsaktaki yararlı bakterilerin gelişimini ve aktivitelerini olumlu yönde etkileyen maddelerdir. Günlük lif ihtiyacımız 20-35 gr.'dır ve bunun karşılanması için gün içinde sebze-meyve, kepekli ürünler ve kuru baklagillerden en az 3-4 porsiyon yenmesi gerekir. Sebze, meyve ve tahıllarda doğal olarak bulunan lifler bağırsaktaki yararlı bakterileri uyararak, prebiyotik etki sağlar. Prebiyotik maddeler, sindirim sistemi boyunca vücutta emilmeden kalın bağırsağa gelen ve kalın bağırsaktaki yararlı bakterilerin gelişimini ve aktivitelerini olumlu yönde etkileyen maddelerdir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 534
favori
like
share
serhatbey_066 Tarih: 29.01.2006 20:02
ellerine sağlık kardesim
refik Tarih: 29.01.2006 19:54
paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık kardeşim
CADIKIZ Tarih: 28.01.2006 21:39
emegine saglik
SU-PERISI Tarih: 28.01.2006 18:41
ellerine sağlık kardeşi teşekkürler
doktoruydu Tarih: 28.01.2006 18:04
eline sağlık

paylaşımına teşekkürler


DİDEM Tarih: 28.01.2006 16:09
faydalı bilgilerin için teşekkürler. :70: