Lahmacun

Son güncelleme: 28.02.2006 20:53
  • Ma l z e m e l e r
    * 1 kg. az yagl1 k1yma,
    * 1.200 kg. domates,
    * 5 ba maydanoz,
    * 200 gr. dolmal1k yesilbiber,
    * 100 gr. sar1msak
    (taze veya kuru)
    * 1 yemek kas1g1 biber salças1,
    * Karabiber, tuz.

    HAZIRLANISI:

    Maydanozlar yaprak yaprak ay1r1l1r. Sar1msaklar temizlenir biberlerin çekirdekleri ç1kar1l1r. Temizleme isi bittikten sonra bütün malzemeler z1rkla do ran1r veya robotta k1yma halini al1ncaya kadar çekilir içine k1ymas1 da konarak iyice kar1st1r1l1r ve bir harç elde edilir. Haz1rlanan harç pide f1r1n1nda f1r1nc1 taraf1ndan pide hamuru ile lahmacunlar yap1larak pisirilir.

    Not: Malzemelerin z1rkla k1yma haline gelmesi istege göre baharat konmas1 ve mese odunu ile tas f1r1nda pisirilmesi lezzet aç1s1ndan önemlidir.
#12.03.2004 17:29 0 0 0
  • ustam sagol tarifin




    olsada yesek simdi
#15.03.2004 22:31 0 0 0
  • bak haftasonu bunu mutlaka kendim denemem gerek
#17.03.2004 21:47 0 0 0
  • Yav lahmacunda demek diyarbakir demek :)
    Valla Siz geLin diyarbakir ' a bakmakLa yetinmeyin :)
    !!!
#09.04.2004 14:25 0 0 0
  • sefa sagolasin usta bir de lahmacunu Antepte yiyeceksin parmaklarini da birlikte götürürsün :D
#15.04.2004 01:04 0 0 0
  • bise diycem lacmacum sogansiz yokmu ? ben turkiyede genelde kasarli yerim sogan oldu icin :tokmak:
#15.04.2004 01:47 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin arkadaşım
#25.09.2005 12:46 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 16:01 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 01:07 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 05:36 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:03 0 0 0
  • EllerINE SAglik...!

    TariF ICIn TeskKÜRLer
#12.10.2005 14:05 0 0 0
  • eline saglık arkadaşım
#11.11.2005 17:44 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 15:37 0 0 0
  • Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

#27.12.2005 23:23 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 23:55 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 20:53 0 0 0