Fındık, fıstık, ceviz, badem, kabak çekirdeği gibi kabuklu yemişlerin, başta kalp sağlığı olmak üzere birçok rahatsızlık için birebir olduğu belirlendi. ABD'li bilim adamları 10 yıl boyunca tam 86 bin kişi üzerinde gerçekleştirdikleri bir araştırma ile kuruyemişlerin birçok hastalığa iyi geldiğini kanıtladı.



Beslenme ve yaşama tarzına özen göstermeyenlerin bile kabuklu yemiş yiyerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 40 oranında düşürebildiği tespit edildi. Kabuklu kuruyemişlerin faydaları bununla da bitmiyor.

"Badem: Kuru ciltlerin yağlanmasını sağlar. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Sütle birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Nekahet devresini kısaltır. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.

Egzama ve kaşıntıların verdiği rahatsızlıkları azaltır. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardım eder. Kulak ağrılarını dindirir. Yumurtayla karıştırılıp da, basur memelerine sürülecek olursa, ağrı ve yanmaları ortadan kaldırır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 783
favori
like
share
serhatbey_066 Tarih: 31.01.2006 21:31
evet yaa zaten ben bunları cok yiyorum
doktoruydu Tarih: 31.01.2006 15:54
Teşekkürler


refik Tarih: 29.01.2006 20:45
gerçekten değerli bilgiler ellerine sağlık kardeşim bende kuru yemişleri çok severim teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 29.01.2006 18:08
bilgilerin için teşekkürler kardeşim ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 29.01.2006 15:02
paylaşımın için teşekkürler.
kurtjara Tarih: 29.01.2006 12:46
Ellerine sağlık arkadaşım önemli ve faydalı bilgiler sunmuşsunuz
casper Tarih: 29.01.2006 12:39
[COLOR=coral]Kabak çekirdeği: Mükemmel bir kurt ilacıdır. Çocuklara 10-15, büyüklere 20-30 kabak çekirdeği verilir. Çekirdek kabuğu ile beraber çok iyi çiğnenmelidir. Tenya solucanları için de kabak çekirdeği en iyisidir. Sıkı bir perhiz ile 80-100 kabak çekirdeği kabuğu ile birlikte, dört öğünde iyice çiğnenerek yenir. Bir saat sonra yarım kaşık Hintyağı içilir."
casper Tarih: 29.01.2006 12:39



Fındık: Günde bir avuç dolusu fındık yiyenlerin kalp krizine daha az yakalandığı araştırmalarla ortaya konuldu. Fındık ayrıca, bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Nekahet devresinin çabuk geçmesini sağlar. Cildi güzelleştirir. Hamilelere de faydalıdır. Dövülmüş yenirse öksürüğü keser. Varise faydalıdır. Fındık yağı, böbrek ağrılarına iyi gelir. Kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı olur. Bağırsak solucanlarını düşürür. Sarada da faydalıdır.
casper Tarih: 29.01.2006 12:38

[COLOR=orangered]Ceviz: Zekayı geliştirir. Yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. El ve ayak donuklarında, deri çatlaklarında faydalıdır. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Çok kuvvetli bir besin olduğundan fazla yememek gerekir.
Ceviz yağı, raşitizm ve sıracada faydalıdır. Kabızlığı giderir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Derinin yanmasını önler.