Malzemeler:

2 su bardağı kurufasulye
2 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 sivribiber
2 yemek kaşığı domates salçası
4-5 domates
kaynar su
tuz
5-10 dilim pastırma
Hazırlanması:

1-Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
2-Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun. İrice doğranmış biberleri katın. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
3-Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin. (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
4-Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın. Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200'e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 501
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:10
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:48
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:43
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:45
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık,

refik Tarih: 03.02.2006 16:49
teşekkürler ellerine sağlık tarifleriniz için