Malzemeler:

225 g ince bulgur
50 g maydanoz, doğranmış
8 taze soğan, doğranmış
4 yemek kaşığı limon suyu
2 büyük domates
40 g taze nane yaprağı
2-3 salatalık, soyulup küçük küçük doğranmış
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber

Hazırlanması:
1-Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 20 dakika sonra bulguru bir eleğe alın. Tüm suyunun akmasını sağlayın.
2-Bulguru geniş bir kaseye alıp maydanozu, soğanı, limon suyunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Eğer zamanınız varsa buzdolabında 1 saat bekletin.
3-Bu arada domatesleri soyun. Çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın. Bulgurlu karışımınıza domatesleri, salatalıkları, naneyi, zeytinyağını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın. Marulla döşenmiş bir tabağın içinde servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 321
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 23:49
Ellerine Saglik
demet Tarih: 22.05.2006 15:32
tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 23:21
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 19:28

Teşekkürler, ellerine sağlık.
casper Tarih: 05.02.2006 16:30
bu kısır değilmi
refik Tarih: 30.01.2006 09:10
paylaşımlarınız için teşekkürler