MALZEMELER

400 gr. kuşbaşı doğranmış dana eti
1 adet ayva
3 adet küçük boy havuç
1 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı kaynar su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve kimyon (ben kimyon kullanmadım)

YAPILIŞI

*Pirinçleri yarım saat önceden sıcak suyla ıslatın.
*Etleri düdüklü tencerede pişirip suyunu çekene kadar kavurun.
*Diğer yanda yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurup halka şeklinde doğradığınız havuçlarıda ekleyip bir müddet daha kavurun.
*Etleri ve dilim doğranmış ayvalarıda ekleyip kaynar suyu ilave edin.Bu şekilde ayvalar biraz yumuşayana kadar 5 dk. kadar kaynatın.
*Bir kaç dilim ayvayı üstüne yerleştirmek için tencereden alın.
*Suyunu süzüp yıkadığınız pirinci ve tuzu tencereye ekleyip kapağını kapatarak 20 dk. kadar kısık ateşte pişirin.
*Pişen pilavı 10 dk. kadar dinlendirip servis tabağına ters çevirin.Bu işlemi rahat yapabilmeniz için benim gibi çelik tencere kullanmak yerine yapışmaz yüzeyli bir tencere kullanmanızı tavsiye ederim.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:37
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:07
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 11.02.2006 21:45
tesekkurler arkadasım
refik Tarih: 03.02.2006 00:31
çok güzel tarifleriniz için teşekkürler