MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı doğranmış dana eti
1 adet ayva
3 adet küçük boy havuç
1 adet kuru soÄŸan
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı kaynar su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve kimyon (ben kimyon kullanmadım)
YAPILIÅžI
*Pirinçleri yarım saat önceden sıcak suyla ıslatın.
*Etleri düdüklü tencerede pişirip suyunu çekene kadar kavurun.
*Diğer yanda yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurup halka şeklinde doğradığınız havuçlarıda ekleyip bir müddet daha kavurun.
*Etleri ve dilim doğranmış ayvalarıda ekleyip kaynar suyu ilave edin.Bu şekilde ayvalar biraz yumuşayana kadar 5 dk. kadar kaynatın.
*Bir kaç dilim ayvayı üstüne yerleştirmek için tencereden alın.
*Suyunu süzüp yıkadığınız pirinci ve tuzu tencereye ekleyip kapağını kapatarak 20 dk. kadar kısık ateşte pişirin.
*Pişen pilavı 10 dk. kadar dinlendirip servis tabağına ters çevirin.Bu işlemi rahat yapabilmeniz için benim gibi çelik tencere kullanmak yerine yapışmaz yüzeyli bir tencere kullanmanızı tavsiye ederim.