Önce hamur sandalları hazırlamak için 1,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, yaklaşık 4/3 su bardağı su ile orta sertlikte bir hamur yapıp 10 dk. dinlendirip hamuru ikiye bölün.Bu hamurları oklava ile mantı hamuru kalınlığında açın.Açtığınız hamurdan 2,5 cm. lik kareler kesin ve iki yanından tutupuçları yapıştırın. Tepsiye dizip 200 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

Bu arada bir kaç saat önceden suda beklettiğiniz 2 bardak mercimeği yıkayıp süzün.1 fincan zeytinyağında 1 adet yemeklik doğranmış soğanı biraz kavurun.1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip biraz daha kavurun.Mercimekleride ekleyip biraz daha karıştırın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 kaşık limon suyu, 4 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerede 20 dk. pişirin.Pişen yemeği tepsideki hamurların üzerine döküp hamurlar yumuşayana kadar fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1211
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:20
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:10
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 11.02.2006 21:44
tesekkurler arkadasım
refik Tarih: 03.02.2006 00:33
tarifleriniz için teşekkürler