MALZEMELER

1 kg ıspanak
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 kaşık salça
Tuz
BEŞAMEL SOS

750 ml.süt
2 kaşık tereyağ veya margarin
3 kaşık un
Tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI

Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayın.Suyunu süzüp kendi suyu ile haşlayın.

Ayrı bir tencerede zeytin yağında soğanları kavurun.

Havuçlarıda ekleyip yumuşayana kadar kavurun.Salçasını ilave edip bir kaç kez karıştın

En son suyunu süzdüğünüz ıspanağı ve tuzu tencereye alıp karışımı 5- 10 dk. kavurun.

Orta boy fırın tepsisine ıspakları orantılı bir şekilde yayın.

Beşamel sos için ayrı bir tencerede yağı eritin.Unu ilave edip sararane kadar kavurun.

Kavrulan una sütü ve tuzu ekleyip.Bir iki dakika kaynatın.

Hazır olan beşamel sosu tepsideki ıspanağın üzerine döküp rendelenmiş kaşarları üzerine serpin ve 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Servis yapmaya başlamak için bir müddet sıcağının geçmesini bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 833
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:36
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:10
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 11.02.2006 21:42
tesekkurler arkadasım
refik Tarih: 03.02.2006 00:35
çok güzel tarifleriniz için teşekkürler