MALZEMELER

4-5 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
5-6 adet kornişon turşu
Yarım adet mor lahana (yarısı rendelenmiş, yarısı doğranmış)
3 kaşık yoğurt
2 kaşık mayonez
bir kaç dal dereotu
2 kaşık zeytinyağ
tuz
1 diş sarmısak

YAPILIŞI
*Patataeslerin kabuklarını soyup 4 e bölün ve tencerede üzerine çıkacak kadar su ile haşlayın.
*Haşlanan patateslerin suyunu süzüp hemen çatalla ezin.2 kaşık sıvı yağı ve tuzunu ekleyip biraz soğumasını bekleyin.
*Diğer yanda havuçu rendeleyin.Kornişon turşuyu doğrayın.Doğranmış lahana, bezelye ve dereotu ile karıştırın.
*Yoğurt, mayonez ve sarmısak karışımını salataya ekleyip harmanlayın.
*Soğuyan püreye istediğiniz boyda küçük kayık şekli vererek servis tabağına sıralayın.
*Patates sandallarının ortalarına mayonezli içten doldurun.Etrafını rendelenmiş lahana ile süsleyip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 409
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 17:22
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 00:53
guzel gozukuyor :78:
demet Tarih: 22.05.2006 14:57
tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 23:25
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
casper Tarih: 05.02.2006 16:27
çok güzel valla teşekkürler
DİDEM Tarih: 02.02.2006 12:14
tarif için teşekkürler
refik Tarih: 30.01.2006 09:08
tarifleriniz için teşekkürler