Sandalda salata

Son güncelleme: 03.07.2006 16:22
  • noimage

    MALZEMELER

    4-5 adet patates
    1 su bardağı bezelye
    1 adet havuç
    5-6 adet kornişon turşu
    Yarım adet mor lahana (yarısı rendelenmiş, yarısı doğranmış)
    3 kaşık yoğurt
    2 kaşık mayonez
    bir kaç dal dereotu
    2 kaşık zeytinyağ
    tuz
    1 diş sarmısak

    YAPILIŞI
    *Patataeslerin kabuklarını soyup 4 e bölün ve tencerede üzerine çıkacak kadar su ile haşlayın.
    *Haşlanan patateslerin suyunu süzüp hemen çatalla ezin.2 kaşık sıvı yağı ve tuzunu ekleyip biraz soğumasını bekleyin.
    *Diğer yanda havuçu rendeleyin.Kornişon turşuyu doğrayın.Doğranmış lahana, bezelye ve dereotu ile karıştırın.
    *Yoğurt, mayonez ve sarmısak karışımını salataya ekleyip harmanlayın.
    *Soğuyan püreye istediğiniz boyda küçük kayık şekli vererek servis tabağına sıralayın.
    *Patates sandallarının ortalarına mayonezli içten doldurun.Etrafını rendelenmiş lahana ile süsleyip servis yapın.
#29.01.2006 15:57 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#30.01.2006 08:08 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#02.02.2006 11:14 0 0 0
  • çok güzel valla teşekkürler
#05.02.2006 15:27 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 22:25 0 0 0
  • tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
#22.05.2006 13:57 0 0 0
  • guzel gozukuyor
#30.06.2006 23:53 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 16:22 0 0 0