4-5 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
5-6 adet kornişon turşu
Yarım adet mor lahana (yarısı rendelenmiş, yarısı doğranmış)
3 kaşık yoğurt
2 kaşık mayonez
bir kaç dal dereotu
2 kaşık zeytinyağ
tuz
1 diş sarmısak
YAPILIŞI
*Patataeslerin kabuklarını soyup 4 e bölün ve tencerede üzerine çıkacak kadar su ile haşlayın.
*Haşlanan patateslerin suyunu süzüp hemen çatalla ezin.2 kaşık sıvı yağı ve tuzunu ekleyip biraz soğumasını bekleyin.
*Diğer yanda havuçu rendeleyin.Kornişon turşuyu doğrayın.Doğranmış lahana, bezelye ve dereotu ile karıştırın.
*Yoğurt, mayonez ve sarmısak karışımını salataya ekleyip harmanlayın.
*Soğuyan püreye istediğiniz boyda küçük kayık şekli vererek servis tabağına sıralayın.
*Patates sandallarının ortalarına mayonezli içten doldurun.Etrafını rendelenmiş lahana ile süsleyip servis yapın.