MALZEMELER

4 adet yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
yarım fincan su
Bir fiske tuz
1 tatlı kaşığı neskafe

Yumurta ve şekeri tuz ile 5 dk. beyaz köpük olana kadar çırpın.Limon kabuğu, suyu ve unu ilave edip biraz daha karıştırın ve büyük boy kelepçeli kalıpta 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirin.Fırından çıkan kekin üzerini örtüp 5 dk. dinlendirin ve kalıptan çıkarın.Enine iki parçaya bölün.

Pasta katlarını yarım bardak neskafe ile ıslatın.

KREMA İÇİN

4 su bardağı süt
3 kaşık dolusu un
1 küçük kutu labne peynir
1 poşet vanilya
8 kaşık şeker
2 kaşık kakao
Sütün 1 bardağını ayırıp diğerini kaynatın.Şekeri ve unu karıştırıp ayırdığınız 1 su bardağı sütüde ekleyip çırpın.Yavaş yavaş karıştırarak kaynayan süte ilave edin.5 dk. kaynatıp vanilyasını ekleyin ve üzerini kapatıp ılınmasını bekleyin.Daha sonra labneyide ekleyip mikser ile tamamen karışana kadar çırpın.Kremanın yarısını kekin arasına yarısınıda üzerine döküp yanlarına sıvayın.

Üzerine kakao serpip kenarlarına rolokat yapıştırın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 660
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 10:04
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 02:02
cok severim :85: paylasim icin tskler
NaZ Tarih: 28.04.2006 13:31
tarif icin tesekkürler
YAĞMUR ZAMANI Tarih: 25.04.2006 10:11
çok güzel gözüküyor teşekkür ederim
berre Tarih: 25.04.2006 03:18
teşekkürler tarifiniz için
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:34
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:02
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 04.02.2006 01:14
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
DİDEM Tarih: 02.02.2006 12:06



ablacıgım canım çekti valla çok severim tramisuyu teşekkürler.