Varlık Yokluk

Son güncelleme: 31.01.2006 22:46
  • VARLIK YOKLUK

    Mahrum oldugumuz seyleri cok kolay farkederiz. Kimimiz evinin olmayisindan, kirada oturmaktan, kimisi parasinin yoklugundan, kimisi güzel bir arabaya sahip olamamaktan sikayet eder. Aslinda yeryüzündeki herkes mutlak suretle birseylerden mahrumdur, Sagligi yerinde olanin parasi yoktur, parasi olanin evladi yoktur, evladi olanin su veya bu eksigi vardir. Oysa sahip oldugumuz seylerin farkina kolay varmayiz. Örnegin sihatli olusumuzu kolay farketmeyiz, soframizdaki yiyecekleri bulamayan insanlarin dünyada var oldugunu pek düsünmeyiz.
    Esimizin olmasi, hayat arkadaslari olmayan insanlarin icinde bulundugu yoksunlugu anlamamizi saglamaz. Cocugumuzu severken bir evlat hasreti ceken ana babalar oldugu aklimiza gelmez.Bir kagida mahrum olduklarimiz ve sahip olduklarimizi yazsak sasirarak görecegiz ki sahip olduklarimiz eksikligini hissettigimiz seylere kiyas kabul etmeyecek kadar coktur. Para sikintisi cekennin sihati var,hasta olan sakat degil, sakat olan ölümcül degil...
    Öyle ya da böyle her birimiz ugrasmadan calismadan bircok seye sahip olmusuz. bu nedenle Allaha sükretmek bir kul icin gereklidir. Sahip olduklarimizi düsünürsek ne kadar zengin oldugumuzu,ne güzel hazinelerin üzerinde oturdugumuzu farkezmemizi saglayacaktir !
#30.01.2006 01:31 0 0 0
  • paylasımın için teşekkürler
#31.01.2006 18:54 0 0 0
  • eline sağlık




#31.01.2006 22:46 0 0 0