DÜGÜN CORBASI


Malzeme
500 g. yaglica et (koyun gerdan veya dana)
1 kucuk sogan ( Soyulmus),
1 kucuk havuc (kazinmis ),
tane karabiber,
6 kasik un,
yarim bardak sut,
2 yumurta sarisi,
2 kasik tereyagi veya margarin,
1 cay kasigi kirmizi biber

Yapilisi
Et tencereye konup uzeri 4 parmak asacak sekilde soguk su ilave edilir.
Sogan, havuc ve tane karabiber katilip etler iyice yumusayincaya kadar pisirilir.
Pisen et tencereden alinip, soguyunca kucuk kupler halinde dogranir.
Et suyu suzulup baska bir tencereye alinir.
Un birkac kepce et suyu ile iyice karistirilir ve tencereye ilave edilir.
Tuz konulup 10 dakika kaynatilir.
Sonra etler konup bir tasim daha kaynar.
Sut ve yumurta sarisi (terbiye) hafifce cirpilarak karistirilir ve atesten alinan corbaya dikkatli ve hizli bir sekilde corbaya katilir.
Kirmizi biberli yag yapilir, corbanin uzerine gezdirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 845
favori
like
share
demet Tarih: 24.05.2006 16:09
paylaşımın için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:38
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:17
Ellerine sağlık,teşekkürler.
refik Tarih: 04.01.2006 23:03
teşekkürler ellerine sağlık
dream_catcher Tarih: 04.01.2006 14:14
teşekkurler
casper Tarih: 28.12.2005 23:53
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 27.12.2005 11:12
çok teşekkürler eline sağlık paylaşımların için
masarac Tarih: 27.12.2005 02:09
ellerine emeklerine sağlık sefa ağa
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:48
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER