EÜ Ziraat Fak. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Boztok, hazım değeri yüzde 72- 83 arasında olan mantar proteininin beslenme için gerekli hemen bütün aminoasitleri içerdiğini belirterek, şunları anlattı: "Mantar yüksek oranda folik asit içerdiğinden kansızlık rahatsızlıklarını iyileştiriyor. Mantar düşük karbonhidrat ve yağ oranı nedeniyle kalp ve damar hastalıklarında, kandaki şeker düzeyini düşürme özelliği nedeniyle de şeker hastalıklarında önerilmektedir. Ancak, doğadaki yaban mantarından ise zehirlenmeler nedeniyle uzak durulması gerekir."

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 490
favori
like
share
tarkın Tarih: 01.02.2006 12:59
paylaşımın için sağol kardeş.
refik Tarih: 01.02.2006 11:23
teşekkürler ellerine sağlık mantarda iyi olur canım çekti olsada yesek şimdi.
DİDEM Tarih: 01.02.2006 00:16
evet ama denetimden geçmiş kültür mantarları, aksi taktirde mantarın zehri kana çabuk karıştıgı için kurtuluşu zor oluyor.
doktoruydu Tarih: 31.01.2006 23:24
teşekkürler


SU-PERISI Tarih: 31.01.2006 20:41
değerli bilgilerin için ellerine sağlık kardeşim
serhatbey_066 Tarih: 31.01.2006 20:18
bu güzel paylasımın için tşk ederim arkadasım