baharatlı popcorn - patlamış mısır - mısır nasıl patlatılır
Malzemeler:
- 6 su bardağı yağsız patlamış mısır
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı muskat
- 1/2 çay kaşığı zencefil
Yapılışı:
- fırın tepsisine aliminyum folyo yayıp üzerine patlamış mısırları dökün.
- Bir kasede su, şeker ve baharatları karıştırın. Kaşıkla mısırların üzerine gezdirin. Kaşıkla karıştırarak tüm mısırların kaplanmasını sağlayın.
- 175 derece ısıtılmış fırında arada bir iki defa karıştırarak 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp büyük bir kaseye aktarın. Soğuyunca servis yapın.