Malzemeler
- 250 g mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1/2 lt süt (ılık)
- 1/2 lt su (ılık)

- 1 avuç makarna (annem kelebek makarna atmış:)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Mantarları yıkayıp zarlarını soyun ve ince ince dilimleyin.

2. Tereyağını tencerede eritin, ince ince doğradığınız soğanı kavurun. Mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin.

3. Tencereye unu yavaş yavaş serpin, bir yandan hızlı hızlı karıştırın. Daha sonra sütü ve suyu ekleyin, kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirin.

4. Kaynamakta olan çorbaya dilerseniz makarna ekleyin, 10 dk kadar daha -makarnalar pişene dek- pişirin.

5. Kekik ve nane serpin. Sarımsakları tuzla döverek çorbaya karıştırın, 2-3 dk sonra altını söndürün. Bu işlemleri ocaktan almadan hemen önce yaparsanız çorbanızın misler gibi bir kokusu olur.

Dilerseniz serviste tereyağında pulbiber / kırmızıbiber kızdırıp çorbanın üzerine gezdirebilir, ya da bizim gibi sadece karabiber ve pul biber serpebilirsiniz...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 533
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 11:33
:23:deneyelim görelim annemin kine benziomu ...
ellere emeklere saglik...
BoardBeLasi Tarih: 20.07.2006 00:12
Ellerıne Saglık..
demet Tarih: 07.07.2006 15:54
paylaşımın için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 18:16
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 19:07


Ellerine sağlık.
refik Tarih: 03.02.2006 16:08
teşekkürler ellerinize sağlık