Malzeme
1 bardak gün kurusu kayısı (önceden suda ıslatılmış)
1 bardak ceviz (iri kırılmış)
1 bardak esmer şeker
3 yumurta
3 bardak tam un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvı yağ (ben fındıkyağı tercih ettim)

Yapılışı
Yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın. Sonra yağı ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Diğer tarafta kuru malzemeleri karıştırın (kayısı ve ceviz hariç). Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyin ve düşük devirde karıştırın. En son 2-3 parçaya kesilmiş kayısı kurularını ve cevizi de kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökerek 150 derecede 1 saat kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 535
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 10:53
teşekkürler
sakin75 Tarih: 04.07.2006 10:50
teşekkürler
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:52
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:58
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:13
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
refik Tarih: 04.02.2006 01:25
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 02.02.2006 10:10
Ellerine saglik dell arkadasim